Ooops: CareerID is niet dood. Of toch wel?

Logo en logotype CareerID Wegener mag dan wel een kruis over CareerID hebben gezet; dat wil nog niet zeggen dat deze voormalige IKKI look-alike dood en begraven is. Hoewel het wel bijzonder ongelukkig voor de site is dat een zoekopdracht met www.careerid niet werkt… En dat de in het Privacybeleid genoemde CareerID Netherlands B.V. volgens het KvK handelsregister niet bestaat…

Maar goed, net als Spotajob is er dus nog altijd een incarnatie van CareerID live. Waarbij de site het social network element volledig van zich lijkt te hebben afgeschud. En zich volledig richt op het gelukkig maken van de bezoeker in zijn/haar werk. Een nobel doel. Maar is er eigenlijk iemand die daar gebruik van maakt?

De homepage
Dit is de homepage van CareerID:image

Het gaat CareerID nu om de ontwikkeling van de werkzoeker; en de site claimt de werkzoeker daarbij te helpen. Waarbij het social networking element dus schittert door afwezigheid. Een onderdeel wat op de vroegere site nog nadrukkelijk figureerde op de homepage:

image

De vraag is echter of CareerID enige levensvatbaarheid heeft in haar nieuwe incarnatie. Een vergelijking met haar vroegere collega IKKI.nl geeft hierop een onheilspellend antwoord (op basis van de respectievelijke Alexa ratings):

 • IKKI: 296.480
 • CareerID: 10.404.371

Voor eenieder die onbekend is met de Alexa rating; hoe hoger het getal, des te lager het aantal bezoekers. En hoewel de Alexa rating bepaald niet uitblinkt in betrouwbaarheid is het enorme verschil tussen beide sites wel een aardige indicatie. Waarbij een rating van boven de 10.000.000 feitelijk een dode site suggereert.

Als een volledige terzijde; een Alexa rating van 300.000 vind ik overigens ook zeer laag. Dat zet in mijn optiek de ook nodige vraagtekens bij de levensvatbaarheid van IKKI.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Herman
  says:

  Wat jij wil: 2 onbetrouwbare statistieken uit 1 bron, dat verandert niks aan het onbetrouwbare resultaat als je ze gaat vergelijken.

 • Herman
  says:

  Als je 2 onbetrouwbare bronnen met elkaar vergelijkt krijg je volgens mij een onbetrouwbaar resultaat en niet een schokkend groot verschil zoals jij aangeeft.

 • Herman
  says:

  Waarom hecht je waarde aan de Alexa ranking, het is toch al jaren bekend dat deze in Nederland geen enkele betrouwbare ratings geeft ivm de weinige gebruikers van de alexa toolbar hier

  • Marc Drees
   says:

   Zoals ik ook al in het artikel aangeef is de betrouwbaarheid van Alexa discutabel, maar in de vergelijking tussen twee Nederlandse sites met bovenstaand schokkend grote verschil is er natuurlijk wel te zeggen over het verschil in trafficvolume. En meer niet.