Vacatures per regio: lentegroei

Vacatures per regio, positief Er is nog altijd groei bij alle regio’s te noteren. Alle regio’s? Nee, helaas blijft ook deze week Zuid-Nederland het feest verpesten door voor de tweede achtereenvolgende week een daling te laten zien. In tegenstelling tot vorige week is de daling verwaarloosbaar, maar toch.

Dat laat onverlet dat alle regio’s nog altijd fier boven de resultaten van de voorgaande jaren uittorenen. Het gaat dus goed met alle regio’s. En op een zonnige lentedag is dat natuurlijk uitstekend nieuws om te melden. Eens zien of de lente het vacature-aanbod in de komende tijd nog verder laat groeien.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 9 – 11 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 9 – 11 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,0%
  • West-Nederland: +0,1%
  • Oost-Nederland: +0,2%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Ook deze week laat Zuid-Nederland als enige regio een verlies noteren. Maar in tegenstelling tot vorige week is het verlies deze keer marginaal. De overige regio’s trekken zich niets aan van de malheur in het zuiden en groeien gestaag door naar niveau’s die we lange tijd niet hebben gezien. Prachtig!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Ja, Zuid-Nederland is van powerhouse ineens het lelijke eendje van de regio’s geworden. Is het herstel van de maakindustrie soms aan het stagneren in het zuiden? Daar gaan we maar eens dieper induiken. Want het is opvallen om te zien dat deze regio zo plotseling stagneert waar de overige regio’s rustig door blijven groeien. Wordt vervolgd dus.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

1 Comment