De grote vier: aantallen vacatures

De grote vijf, positief De grote vier laten een stijging zien ten opzichte van vorige week. En dat geldt niet alleen voor het collectief van de vier vacaturesites; iedere afzonderlijke site laat ook een stijging zien in vergelijking met voorgaande week. Uitsluitend positief nieuws dus.

En dat is natuurlijk prettig voor sites die in toenemende mate onder druk staan. Sociale media zuigen alle zuurstof uit de lucht waardoor vacaturesites nog amper adem kunnen halen. Ondanks de groei in vacaturevolume daalt het martkaandeel ten opzichte van het totaal aantal online vacatures. En post & pray maakt plaats voor online sourcing via sociale netwerken. Niet echt een fijn toekomstbeeld dus.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Werk.nl gaat met 1.900 vacatures omhoog ten opzichte van vorige week. Ter gedeeltelijke compenstatie van de bizarre daling van vorige week. Voor wat het waard is bij deze volstrekt ongeloofwaardige site. Monsterboard groeit met 500 vacatures en dan is er nog een kleinere groei (150 vacatures) te noteren bij Nationale Vacaturebank en Monsterboard.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een zeer gevarieerd beeld de afgelopen week; stijging (Werk.nl en Natonale Vacaturebank), daling (Monsterboard) en geen verandering (JobTrack). Voor elk wat wils dus. 

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

En hier is wel sprake van absolute eensgezindheid. Alle grote vacaturesites laten een fraaie, en voortgaande, stijging zien. Er is lente in de lucht en de vacaturesites hebben er duidelijk zin in. Waarbij Nationale Vacaturebank en Monsterboard ondertussen duidelijk boven het vacaturevolume van een jaar geleden uitsteken. Dat is een prestatie waar JobTrack voorlopig nog niet aan toe is. Maar als laatstgenoemde site het groeitempo weet vast te houden, gaat dat ongetwijfeld binnenkort ook gebeuren.

Geef een antwoord