Vacaturesite top 10: op de goede weg

Vacaturesite top 10, positief De aantallen nieuwe vacatures bij Jobfeed laten de afgelopen weken erg grote schommelingen zien. Want waar ik verleden week een totaal van 177.000 vacatureplaatsingen rapporteerde bleken dat er ‘slechts’ 168.000 te zijn geweest. Correcties na afloop van een week zorgen voor deze veel te forse verschuivingen. Hmm… dat roept om een verklaring van Jobfeed/Textkernel. Ondertussen is er voor de afgelopen drie weken een totaal aan 172.000 vacatureplaatsingen te melden. Wat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een groei met 30,7% betekent. En dat is natuurlijk een prachtig resultaat.

Het aantal unieke vacatures is ondertussen maar liefst 26,5% groter dan vorig jaar. Ruim een kwart meer unieke vacatures. Wat helemaal een schitterende score is. Maar hiermee zitten we toch altijd nog tussen de 10% en 15% onder de resultaten van voor de financiele crisis. We zijn op dit moment dus zo’n beetje halfweg.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 10 – 12)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 10 – 12)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,3%
  • Nationale Vacaturebank: +0,2%
  • Monsterboard: -0,3%
  • DOVAjobs: +0,1%
  • Megajobs: -0,9%
  • JobTrack: -0,4%
  • Gus.nl: +0,2%
  • Jobselectie: +0,1%
  • Careerbuilder: -0,2%
  • Randstad: 0,0%

Een gevarieerd beeld, met zowel stijgingen, dalingen als stilstand. De grote daling van Megajobs is een artefact van het verdwijnen van een te groot aantal vacatures uit de cijfers; de site zit nu weer op haar ‘normale’ marktaandeel.  Overigens zijn de dalingen van Monsterboard en JobTrack opvallend te noemen in een verder nogal rustig beeld.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Terwijl Werk.nl en Nationale Vacaturebank een herstel laten zien ten opzichte van de duikeling van vorige week zet Monsterboard de daling voor de tweede achtereenvolgende week door.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord