Vacatures per regio: nog altijd groei

Vacatures per regio, positief Jawel, er is nog altijd groei te melden. En wederom is de enige party pooper de regio Zuid-Nederland die onverbiddelijk haar dalende lijn blijft doorzetten terwijl de andere regio’s hun uiterste best doen dit verlies te compenseren.

Wat overigens uitstekend lukt. Zelfs Zuid-Nederland steekt nog altijd fier boven de resultaten van zowel 2009 als 2010 uit. En dat geldt vanzelfsprekend ook voor de andere regio’s. Een erg prettig gegeven waardoor nog beter van het prachtige lenteweer kan worden genoten. Terwijl in de rest van de wereld de zwarte zwanen zich verzamelen…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 10 – 12 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 10 – 12 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,2%
  • West-Nederland: +0,0%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,2%

Overwegend fraaie resultaten dus, met alleen Zuid-Nederland als tegenvoeter. Tja, je kunt niet alles hebben.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Wat een prachtig gezicht voor drie van de vier regio’s! Er is werkelijk geen vuiltje aan de lucht; deze drie regio’s groeien als kool in vrijwel rechte lijnen sinds de december dip. Maar hoe anders is dit beeld voor Zuid-Nederland. Deze regio weigert om volsterkt onduidelijke reden om mee te doen in de feestvreugde. Als enige regio laat Zuid-Nederland al weken achtereen een dalende lijn zien. Krimp versus groei. Een vreemde situatie…

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

2 Comments