De grote vier: aantallen vacatures

RM_grote5_positief De grote vier gaan heel licht omhoog ten opzichte van vorige week. Maar ook een marginale stijging is een stijging. Waarbij Monsterboard de enige dissonant is. Deze site liet overigens een zeer kleine daling zien, dus dat valt ook wel weer mee.

Ernstiger lijkt de situatie in relatie tot de nog altijd groeiende online vacaturevolumes. Het lijkt er op dat de grote vacatruesites niet, of in onvoldoende mate, profiteren van deze positieve ontwikkeling. Er is eerder sprake van stagnatie bij de grote jongens.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Werk.nl gaat met 700 vacatures omhoog ten opzichte van vorige week. Waarmee de bizarre daling van twee weken geleden weer is goedgemaakt. Van de andere sites stijgen Nationale Vacaturebank en JobTrack marginaal terwijl Monsterboard ruim 300 vacatures prijsgeeft.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een zeer gevarieerd beeld van stijgingen en dalingen.  Werk.nl en Monsterboard laten dalingen zien, waarbij de trend bij Monsterboard ronduit verontrustend te noemen is. JobTrack laat een nauwelijks waarneembare stijging zien terwijl alleen Nationale Vacaturebank een groeit toont.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Hmm… Heeft iemand op de rem getrapt? In een tijd dat het vacaturevolume blijft groeien is het bij de grote vacaturesites een stuk minder gezellig. Alleen Werk.nl lijkt mee te doen in de vrolijkheid, maar daar weet je het nooit met deze site; volgende week kan er zomaar een ineenstorting volgen. De echte vacaturesites laten echter stagnatie zien. Een opvallend en weinig gezond beeld.

Geef een antwoord

1 Comment