Frits Goldschmeding – het einde van een tijdperk

Frits Goldschmeding Gisteren eindigde een tijdperk. Frits Goldschmeding, oprichter, voormalig directeur en vanaf heden commissaris-af van Randstad, naar omzet ’s werelds derde uitzender, beëindigt officieel zijn loopbaan. Dat moment zat er al een tijdje aan te komen – niet alleen heeft Goldschmeding zijn derde vierjarige termijn als commissaris bereikt, hij is bovendien 77 jaar oud.

Goldschmeding laat zijn zaakjes beheren door Jaap Winter, partner van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar corporate governance. Winter is voorgedragen namens Goldschmedings investeringsvehikel Randstad Beheer, zo blijkt uit het persbericht dat het bedrijf vorige maand uitbracht:

After serving the statutory maximum of three four-year periods, Frits Goldschmeding will step down from the Supervisory Board at the next AGM in March. Randstad Beheer, the vehicle holding the shares of Frits Goldschmeding and his relatives, has nominated Jaap Winter as a member of the Supervisory Board.

Dat is de manier waarop Goldschmeding ook na vanmiddag zijn commissariaat te hebben beëindigd, kan meepraten over het bedrijf waar hij nog altijd eenderde van de aandelen van bezit. De oprichter heeft dit recht in 2007 in overleg met de Raad van Bestuur van Randstad bedongen.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van gisteren, werd president-commissaris Fritz Fröhlich herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar. Ook werd de verhoging van de toelages voor de raad van commissarissen goedgekeurd.

Geef een reactie