Vitae verdwijnt waar Experis verschijnt

Logo en logotype Experis Jawel, sinds de overname van Vitae door Manpower was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat ‘s werelds tweede uitzender tot een merksanering over zou gaan. En dat is een paar dagen geleden gebeurt. Waarmee de naam Vitae uit het Nederlandse straatbeeld gaat verdwijnen. In ruil daarvoor komt het volstrekt nieuwe label Experis. Overigens gaat dit nog wel even duren, want de rollout gaat geleidelijk plaatsvinden. Maar eens bellen met Vitae om te horen wanneer zij Experis op de gevel gaan plakken. En wat dit betekent voor het uitbundige grafische design van hun nieuwe website…

Manpower heeft voortaan vier labels: ManpowerGroup Solutions, Experis, Manpower en Right Management. Elk label heeft zijn eigen logo gekregen. En dan is er ook nog een vijfde logo; die van de Manpower Group; de nieuwe moeder van de vier labels. Jawel, de logo-ontwerper van Manpower heeft na afronding van deze opdracht ongetwijfeld een lange vakantie naar een zonnig oord kunnen boeken…

Jeffrey A. Joerres (Chairman, CEO en President van ManpowerGroup, toe maar) heeft ongelofelijk veel woorden nodig om uit te leggen waarom Manpower deze nieuwe labels de wereld in heeft geschopt:

Post-recession, everyone has had to adjust to the fact that there will be no economic reset to “normal.” Doing more with less has become the reality, and, for employers, business growth will now come from having access to talent rather than access to capital. ManpowerGroup has been monitoring the macro-economic forces and trends impacting the world of work for many years and this led the organization to uniquely identify a new world era at the World Economic Forum Annual Meeting in Davos earlier this year: the Human Age. This is the first age to be identified before the end of its era and represents a time when people themselves are beginning to take center stage, and unleashing human potential is becoming the key building block of growth. This evolution of the Manpower Inc. brand is designed to respond to this new world era, and marks the next chapter for a company that has pioneered what it means to deploy innovative workforce solutions.

Today’s talent shortage and mismatch — in which employers are eager to hire the right talent, but can’t identify the right candidates — demand a holistic global solutions provider, as ManpowerGroup research continues to reveal worldwide.

“We recognize that in order to successfully unleash the passion and potential of their workforce, employers need solutions that are tailored to their needs,” adds Joerres.

To reflect this new reality, strengthen and better articulate its family of brands and suite of solutions, the company is differentiating its organization in a way that clearly defines what each of the ManpowerGroup brands stand for individually, while also strengthening the combined assets, that makes it easier to provide clients with dynamic and flexible solutions across the ManpowerGroup.

Goed, het gaat met deze labelsanering natuurlijk vooral om herkenbaarheid en kostenreductie, maar dit is Joerres’ feestje… Hij is tenslotte de Chairman, CEO en President.

En dit zijn ze dan; de labels en logo’s van de ManpowerGroup:

Manpower Group Solutions ManpowerGroup Solutions. Providing clients with human resources and outsourcing services and outcome-based workforce initiatives, ManpowerGroup Solutions shares in the risk and reward with its clients.

 

Logo en logotype ExperisExperis. The new name for ManpowerGroup’s combined, consolidated professional resourcing business that will be rolled out over time. Experis is the global leader in professional resourcing and project-based workforce solutions that accelerate clients’ businesses. With operations in more than 50 countries, Experis delivers 53 million hours of professional talent each year — specializing in IT, Engineering, Finance & Accounting and Health.
Manpower Manpower. Manpower is the global leader in contingent and permanent recruitment workforce solutions and the core of ManpowerGroup’s business. Its combination of global reach and local expertise allows for greater flexibility and agility to respond to changing business needs, providing a continuum of staffing solutions.

 

Right Management

Right Management. Right Management is the world’s largest outplacement company and world leader in talent and career management workforce solutions, focused on increasing productivity and optimizing business performance to help clients win.

Manpower GroupEn dat alles dus onder de grote paraplu van de Manpower Group.

Geef een reactie

4 Comments