Nieuwe serie: RecruitmentMatrix

RecruitmentMatrix, balloon Achter de schermen is de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een geheel nieuwe serie artikelen die met een maandelijkse frequentie hier op RecruitmentMatters gaan verschijnen. Dat werk is overigens niet door mij gedaan maar door Gabry van Beek. Jawel, dezelfde Van Beek die tot begin 2011 verbonden was aan Monsterboard maar sinds 1 januari van dit jaar het groeiende leger van zelfstandigen is komen versterken.

Van Beek had namelijk een briljant idee: de RecruitmentMatrix. Wat dat is? In zijn woorden:

De Recruitment Matrix is een grafische weergave van briljante, verschrikkelijke, super interessante of juist totaal onbelangrijke ontwikkelingen of activiteiten op het gebied van recruitment in een bepaalde maand.

Na maanden bedelen heb ik Van Beek er eindelijk van kunnen overtuigen om zijn RecruitmentMatrix hier te publiceren. Op RecruitmentMatters. Hihaaah!

Maar wie bepaalt nou eigenlijk wat er aan briljante, verschrikkelijke, super interessante of juist totaal onbelangrijke ontwikkelingen of activiteiten in een bepaalde maand hebben plaatsgevonden? Daarvoor heeft Van Beek de volledig onafhankelijke en bijzonder professionele RecruitmentMatrix ‘commissie’ in het leven geroepen. Een club van vijf mensen die gedurende een maand input leveren over ontwikkelingen of activiteiten voor de Recruitment Matrix en aan het eind van die maand  gezamenlijk bepalen welke ontwikkelingen of activiteiten opgenomen worden in de RecruitmentMatrix.

Jawel, this is serious shit!

Maar wie zijn dan die leden van de RecruitmentMatrix ‘commissie’? Nou, dit zijn ze, in willekeurige volgorde, hoewel Van Beek zichzelf keurig als laatste heeft genoemd:

  1. Laura Baselaar (@LAURArecruit), interim recruitment en AMC manager, momenteel werkzaam bij VUMC
  2. Roos van Vugt (@roosvanvugt), Manager Social Media bij Deloitte
  3. Martijn Smit (@MartijnRecruit), Partner at Yoep Executive Search, part-time stand-up comedian
  4. Gabry van Beek (@gabryvanbeek) Manager Recruitment Rabobank a.i., ex-Monsterboard.nl

Een bijzondere mix aan kwaliteiten die ongetwijfeld garant zal staan voor pittige discussies in de commissie om tot een keuze te komen. Ik zit vol ongeduld te wachten welke briljante, verschrikkelijke, super interessante of juist totaal onbelangrijke ontwikkelingen of activiteiten de commissie gaat selecteren voor de maand maart.

Aanstaande vrijdag (8 april) verschijnt de eerste aflevering van de RecruitmentMatrix. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie