Twee dolfijnen trainers een straaljager piloot en echte heren liefde

 Zoals jullie op RecruitmentMatters hebben kunnen lezen, is afgelopen vrijdag de eerste Recruitment Night of Comedy geweest. Als mede organisator wil ik ook een duit in het zakeje doen. Het is een nieuw concept en mijn inziens een concept dat wel eens nodig is in Recruitment land. Wat neemt men zich toch weer serieus. Een paar flesjes en een aantal biertjes en men noemt het weer een drankorgie. Nu zijn Marc en Sander beide heren op leeftijd  die niet vaak buiten komen en verwarren gezelligheid met dronkenschap. Tevens vergeet Sander te melden in zijn blog, dat hij om 1:30 in de foutste kroeg van Amsterdam, op de wallen, mij een ode heeft gebracht. Hij heeft mij in een volle “Casablanca” zijn liefde betuigd en een karaoke versie van Mallebabbe aan mij opgedragen. Als we het over wangedrag hebben. Zijn verhaal vind ik dan ook enigszins overtrokken over het zeer gezellige USG meisje.

Terug naar het event. In een zaal vol recruiters was het best tam. Ik had veel meer wangedrag verwacht. Recruiters zwaaiend aan de lampen, meer bravado en aanzienlijk meer machismo. De dames van USG toonde lef, terwijl YER en Yacht na uitnodiging van mij en een maand lang getreiter van mij geen eens in de zaal zaten.  

Ik had voor de gelegenheid twee van mijn vrienden uitgenodigd. Bas en Jos, de één militair de ander aannemer. De heren wilde voornamelijk komen om Nicolette van Dam te ontmoeten. De teleurstelling was groot, toen ze niet even persoonlijk uit de zaal gehaald werden door Nicolette. Zij hebben wel heel veel opgestoken over de recruitment wereld. Die avond kreeg ik nog een evaluatie vanuit de beide heren over de recruitment wereld. Ten eerste snapte beide heren de drang tot profileren niet echt, van al die recruitmentmacho’s. “Hebben al die mannen een kleine piemel of zo, of alleen die Marc Drees”. Ten tweede “Wat werken er toch leuke vrouwen in jullie branche, vooral bij USG. Zij waren de enige die oprecht geïnteresseerd waren in wie wij waren en wat we deden”.  Ten derde: “Die Marc Drees, vond ik ook een azijnzeiker en ik ben geen eens een recruiter”.  En als laatste; “Wij vonden het meisje van Vitae ook de leukste”. 

De heren hadden wel erg veel lol gehad. Ze hadden namelijk de hele avond tegen iedereen gezegd, die wilde weten wat zij deden, dat zij dolfijnen trainers waren. Er was maar één dame die dit verhaal in twijfel trok, uiteraard een dame van USG. Waarop Bas antwoordde:”Nou we zijn eigenlijk straaljager piloten maar dat gelooft nooit iemand”.

De heren waren beide van mening dat er volgend jaar een aantal sollicitanten in de zaal mochten zitten die alle recruiters eens flink zouden roasten. Volgens Jos & Bas zouden wij recruiters daar wel wat van kunnen leren. Dat wij onszelf dan eens allemaal wat minder serieus zouden nemen. Om heel eerlijk te zijn geef ik ze geen ongelijk.

 

Alles bij elkaar vond ik het een leuk event. De volgende Recruitment Night of Comedy zijn wij al aan het plannen. Vandaag evaluatie meeting gehad, uiteraard gekeken naar punten van verbetering. Tevens de commentaren van andere meegenomen. De conclusie; Grotere locatie, A-List cabaretier, Geert Jan Waasdorp als volgende geroaste en ieder geval moet Marc Drees achterin de zaal zitten samen met Warren een flesje sjampoepel drinken om hun stille liefde te beklinken.

@martijnrecruit

P.s. Twitter account is @recnocom

Geef een antwoord

2 Comments
 • Jacqueline Keuning
  says:

  Voor de volgende keer heb ik nog wel een paar leuke werkzoekenden voor jullie, die er helemaal niets van snappen. Die zich afvragen wat die recruiters nou eigenlijk voor ze doen. Die niet begrijpen wat recruiters van ze willen. 

  Interesse?  

  Mail me!

  Jacqueline

 • Marc Drees
  says:

  Briljant! En dan heb ik het natuurlijk over de drie fouten in alleen al de titel. Daarom toch maar even de juiste manier van schrijven:

  Dolfijnentrainers
  straaljagerpiloot
  herenliefde

   
  Gratis tip: probeer gewoon op goed geluk eens woorden aan elkaar te plakken. Wie weet worden postings dan zomaar een stuk eenvoudiger te lezen. Je kan het!
   
  Verder mag ik toch hopen dat de heer Hammond in 2012 niet langer een functie binnen online recruitment zal vervuilen. Hoe makkelijk is dat laatste woord van de voorgaande zin te lezen als ‘vervullen’. Maar het is toch echt geen typefout.