Vacatures per regio: Zuid-Nederland maakt come-back

Vacatures per regio, positief Er is nog altijd groei te melden uit de vier Nederlandse regio’s. Maar dit keer komt die groei uitsluitend op het conto van Zuid-Nederland. Jawel, de regio die de afgelopen weken onverklaarbare dalingen liet zien, is dit keer de enige regio die zwarte cijfers schrijft. Opvallend!

Overigens melden de overige regio’s weliswaar dalingen, maar die zijn zo miniem dat het gecombineerde resultaat nog altijd een groei is. Hoewel er zo langzamerhand wel een top lijkt te zijn bereikt in de groei van de regio’s. De vraag is dan natuurlijk of dit de uiteindelijke piek is of dat we slechts op een tussenplateau zijn aanbeland. Een niet te beantwoorden vraag; dat kan alleen de toekomst maar uitwijzen.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 11 – 13 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 11 – 13 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,4%
  • West-Nederland: -0,0%
  • Oost-Nederland: -0,1%
  • Noord-Nederland: -0,1%

Nou, dat is opvallend. Waar de afgelopen weken alle regio’s groeiden met uitzondering van Zuid-Nederland is de situatie nu volledig omgekeerd. Alle regio’s laten een, overigens geringe, daling zien met uitzondering van Zuid-Nederland. Wat veel van haar daling van de afgelopen weken ongedaan maakt. En geheel alleen ervoor zorgt dat er nog altijd groei te melden is voor de verzamelde regio’s. Een sterk staaltje!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Voila! Waar alle regio’s lijken te toppen is Zuid-Nederland bezig zich te rehabiliteren na weken van onverklaarbare dalingen. Een opvallende maar natuurlijk zeer positieve ontwikkeling.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord