Ga eens werken wijf…….

                                                                              Ik ben helemaal voor arbeidsparticipatie van elke mogelijke bevolkingsgroep. Dat er verschillen zitten in beloning vind ik belachelijk. Het is toch wel redelijk wat jaartjes geleden dat Aletta Jacobs haar diploma haalde in Groningen. Tevens dat de dolle mina’s op de barricade stonden. Het tijdperk van roze tuinbroeken en rubberen oorbellen is gelukkig achterons. Ik ben absoluut voor taak verdeling en ben zeker niet een man die denkt dat het enige recht van de vrouw het aanrecht is.

Ik ben zelfs een man die voor een groot deel de opvoeding van zijn kinderen voor zijn rekening neemt. Ik breng ze naar school ik haal ze  op en heb mijn werktijden daarop aangepast. Hier heb ik duidelijk afspraken over gemaakt op mijn werk.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik op het nieuws het nieuwe initiatief van  Tempo Team zag. Tempo Team is, in samenwerking met de Margriet, een bureau begonnen voor moeders. Het bedrijf heet “Work4Women”. Mijn bek viel open van verbazing, nu ben ik geen vrouw maar zelfs ik was beledigd. Er wordt gesteld dat er een stigma is over moeders en hun bereidheid om te werken. Dus wat doe je richt een bureau op, die dit stigma nog eens extra bevestigd. Kees Stroomer algemeen directeur stelt in een interview; “vrouwen vergroten hun financiële onafhankelijkheid en hun mate van zelfontplooiing”.  Het komt op mij bijna over als “Zo hebben de meisjes ook een zakcentje en komen ze ook eens lekker buiten”. Gezien de pers eromheen leek het wel of Tempo Team een sociale werkplaats voor moeders had opgericht.

 

Uiteraard ben ik van mening dat vrouwen geen belemmering moeten vinden in het arbeidsproces. Zeker met intreden van het nieuwe werken, zijn er veel meer mogelijkheden om privé en werk goed te kunnen combineren. In zekere mate is het een goed initiatief, maar dit is een initiatief dat niet bij bemiddelaars had moeten liggen, maar bij werkgevers en bij de bonden.

Vooral werkgevers moeten het vertrouwen hebben dat duo banen, flexwerken en het nieuwe werken werkt.  Daarnaast moeten mannen ook wat vaker de taak van de verzorging van de kinderen op zich nemen. Betere kinderenopvang en nog vele andere randvoorwaarden moeten aan voldaan worden. Wat wel aardig is aan het concept is dat Work4Women helpt met het regelen van de kinderopvang. 

Daarnaast vind ik het een bedenkelijke combinatie met Magriet. Hoe ver gaat dit samenwerking. Hebben we binnenkort de Magriet in de schappen liggen met achterop alle vacatures voor Women4Work. Staan de banen tussen de breipatronen. Verhalen over een slecht sexleven afgewisseld met sollicitatietips. Ik ben benieuwd. Als het toch een succes wordt ga ik een samenwerking opzoeken voor part time vaders met de Playboy.

Het zal mij benieuwen of het werkt……

@martijnrecruit

Geef een antwoord

5 Comments
  • Raoul van Heese
    says:

    En Yacht begint een bureau met de Taptoe en Tina om CampusRecruitment nieuwe stijl te laden… innoveren is best moeilijk schijnt?!

    De door Stroomer zo gewenste onafhankelijkheid en zelfontplooing van vrouwen wordt werkelijkheid als school en opvangtijden zich aanpassen aan de nieuwe 24/7 werktijden. Dagarrangementen die verder gaan dan de 7-18 KDV/school+BSO van ma-vrij, beter betaalbaar en dienstverlening tot aan de deur of het kinderbed.

    TT had een lijntje moeten leggen met het filipijnse vrouwenblad Margarita, Een nanny transfer met een bijdrage uit de kindertoeslagwet zet meer zoden aan de dijk.