Inline sliders zijn een doodzonde

Via een tweet van Thomas Waldman over het zoveelste congres over onze ‘krappe’ arbeidsmarkt struikelde ik over de site van RPMS. Geen idee wat voor toko erachter zit, maar ik ben in een stuiplach geschoten toen ik hun site zag. Met maar liefst twee (2) inline sliders. Iedere webbouwer die dit voorstelt dient per direct uit zijn/haar beroep te worden geschopt. En ieder bedrijf die dit toestaat dient per direct te stoppen met een eigen website. Collectieve idiotie!

RPMS | Webpagina

Geef een antwoord

4 Comments
 • Annemarie
  says:

  Eerlijk gezegd vind ik de zoveelste obligate foto-met-vissen-en-visnet een stuk storender dan de sliders of scrollbars of hoe die dingen ook maar heten. Hoe moeilijk is het om op de stockfotosite ook eens op de derde pagina te kijken?

 • Kees W
  says:

  Marc, Waar jij het over hebt zijn scrollbars, sliders zijn iets heel anders (dynamische elementen waarmee je een bepaalde keuze kan selecteren, zoals in een enquete bijvoorbeeld). Als je het op je blog over usability hebt moet je wel de juiste termen gebruiken, anders komt het een beetje knullig over. 🙂

 • Tim
  says:

  Je hebt gelijk dat het er niet uitziet. Toch ben ik van mening dat het soms wel beter is om maar een klein gedeelte van de site scrolbaar te maken. Maar dan zou ik het eerder met flash/javascript doen dat het met een mouseover op een pijl naar beneden scrolt ipv dit voorbeeld..

  • Keeees
   says:

   Maak er dan wel gewoon een scrollbalk van, dat is tenminste een standaard interface. Met die pijltjes heb je als gebruiker altijd weer de irritatie dat een of andere nitwit het weer apart moest doen en dat het scrollt met een snelheid/hoeveelheid die je niet wil via knopjes die niet handig zijn of zelfs niet werken omdat er alleen in IE of FF getest is. Dan maar iets minder mooi…
    
   Overigens een veel beter argument tegen dat soort inline scrollers: Ze werken niet op touchscreen interfaces zoals de ipad, en die komen er toch steeds meer.