Ik ben geen +1 in de LinkedIn connectieteller

Stel, ik heb iemand ontmoet en die persoon wenst mij aan zijn/haar lijst van connecties op LinkedIn toe te voegen. Dan stuurt die persoon mij een Invitation. Maar aangezien hij/zij mij wenst toe te voegen aan de lijst van connecties verwacht ik toch een uitnodiging met een persoonlijke noot. En niet de obligate:

[…] has indicated you are a person they’ve done business with at […]

Dit is namelijk niet zelden aantoonbaar onjuist (ik heb zelden business gedaan met de afzender) maar ook ronduit beledigend. Want het zegt feitelijk dat de afzender niet de moeite wenst te nemen om een persoonlijke uitnodiging te sturen; het gaat hem/haar uitsluitend om het verhogen van het aantal connecties. Ik ben volgens de afzender een +1 in de connectieteller.

FOUT!

Geef een antwoord

3 Comments