Linkbuilding, waarom in godsnaam?

spam Waarom zou RecruitmentMatters aan linkruil moeten doen met website XYZ? Die vraag stel ik me noodgedwongen meerdere keren per week als direct gevolg van allerlei uitnodingen van volstrekt onbekende partijen die de voordelen van linkbuilding aan mij proberen uit te leggen. Om vervolgens aan mij te vragen eerst een link op RecruitmentMatters richting hun site te plaatsen alvorens zij bereid zijn hetzelfde richting RecruitmentMatters te doen. Een heel merkwaardige gang van zaken, of ben ik nou gek?

Het lijkt me namelijk fatsoenlijker (en een stuk logischer) om voorafgaand aan een dergelijk verzoek eerst die link te plaatsen richting de partij waar je een dergelijk verzoek aan doet. Die vervolgens, na beoordeling van de meerwaarde van die link, kan besluiten om een link de andere kant op te plaatsen.

Overigens zou een korte scan van RecruitmentMatters leren dat er uberhaupt geen linkhandel plaatsvindt. Simpelweg omdat er (voor zover ik kan overzien) geen enkel voordeel voor bezoekers uit voortvloeit. Dus misschien wilt u allen stoppen met uw spam? Ik zou dat in ieder geval ten zeerste waarderen.

Geef een antwoord

4 Comments