Vacaturesite top 10: almaar hoger en hoger

Vacaturemonitor, positief Hoewel een deel van de stijging te verklaren is uit de betere spidering van Werk.nl door Jobfeed, is het onmiskenbaar; het volume aan vacatureplaatsingen heeft een nieuw record bereikt. Over de afgelopen drie weken zijn 193.000 vacatureplaatsingen te noteren. Waarmee deze drie weken bijna 60% hoger scoren dan dezelfde periode in 2010… Mijn hemel!

En ook de unieke vacatures laten zich niet onbetuigd; hier is het volume ruim 44% hoger in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. En heeft het volume aan unieke vacatures een niveau bereikt wat vergelijkbaar is met dat van voor de financiele crisis. Jawel, we zitten op een niveau dat we in de eerste helft van 2008 als vanzelfsprekend beschouwden. Het is een mirakel!

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 13 – 15)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 13 – 15)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,3%
  • Nationale Vacaturebank: -0,4%
  • Monsterboard: 0,0%
  • DOVAjobs: 0,0%
  • Jobselectie: +0,1%
  • JobTrack: –0,1%
  • Megajobs: 0,0%
  • Gus.nl: -0,2%
  • Randstad: +0,1%
  • Careerbuilder: -0,1%

Een vrolijke mix van kleine stijgingen, kleine dalingen en stilstand. Voor elk wat wils dus en tegelijkertijd volslagen richtingloos natuurlijk. Met als opvallende negatieve outlier Nationale Vacaturebank. Waar de motor langzaam lijkt te haperen, min of meer in lijn met wat er bij Monsterboard is gebeurt.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Werk.nl laat dankzij de betere spidering dus een forse stijging van haar marktaandeel zien. Tegelijkertijd lijken Monsterboard en Nationale Vacaturebank al geruime tijd in een lichte mineurstemming te verkeren. De markt groeit weliswaar explosief maar de twee grootste commerciele vacaturesites lijken hier niet maximaal van te profiteren. Ze groeien weliswaar in vacaturevolume maar niet in marktaandeel. Je vraagt je onwillekeurig af wat er gebeurt wanneer het vacaturevolume inzakt…

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

2 Comments