Geen vergelijking tussen Nationale Vacaturebank en Monsterboard meer

grafzerk Met de nodige horten en stoten heb ik de afgelopen jaren ieder kwartaal een vergelijking gemaakt tussen de twee grootste commerciele vacaturesites van ons land: Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Maar ik stop met deze serie. Simpelweg omdat zowel Nationale Vacaturebank als Monsterboard te onbetrouwbare partijen blijken  te zijn in het beschikbaar stellen van de daarvoor noodzakelijke gegevens.

Monsterboard publiceerde tot en met januari 2011 haar bezoekcijfers maandelijks; maar sinds enkele maanden is de site er weer eens mee gestopt. Wat sterk doet denken aan het plotseling wegvallen van het aantal jobviews uit die bezoekcijfers, begin 2010. Waarbij het er sterk op leek dat Monsterboard hiermee stopte doordat deze cijfers teveel achterliepen bij de vergelijkbare cijfers van Nationale Vacaturebank. En de cijfers weer ging publiceren toen duidelijk werd dat er slechts sprake was geweest van een tijdelijke dip.

Nationale Vacaturebank publiceert bezoekcijfers per kwartaal, maar ook daar lijkt de klad er behoorlijk in te zitten. We zijn tenslotte al bijna een maand verder en ook hier is geen cijfer te herkennen. In dit tempo is zelfs het CBS of Eurostat nog sneller en die hebben het echt een stuk moeilijker om getallen bij elkaar te graaien.

Dat de twee grote commerciele sites het moeilijk hebben en het steeds moeilijker gaan krijgen is ondertussen een publiek geheim. Het al dan niet publiceren van bezoekcijfers doet hier niets aan af. Het is echter wel een teken aan de wand als bezoekcijfers ineens niet meer worden gepubliceerd. En een teken van zwakte.

Geef een antwoord

2 Comments