#truAmsterdam: een prelude

congress Morgen en overmorgen is het dan zover, de unconference die TRU heet is in Nederland. En ik zal er beide dagen bij aanwezig zijn om verslag te doen van dit event. Zowel van de zogenaamde tracks als van alle interessante nieuwsfeitjes die je dankzij mensen als Kevin Wheeler en Keith Robinson te weten kan komen. Daarnaast heb ik nog enkele meetings (met Broadbean en Actonomy) er tussendoor geprakt. Het worden dus twee drukke dagen.

Het volledige programma is gisteren al door Rob van Elburg gepubliceerd, dus dat hoef ik niet meer te doen. Maar het is misschien handig om te weten welke tracks ik ga bezoeken om er verslag van te doen. De komende dagen worden druk. En dat net na een verhuizing…

Donderdag 28 april
De donderdag begint met een moeilijke keuze. Wordt het Kevin Wheeler; met als onderwerp Extreme Recruiting Techniques, of wordt het Gordon Lokenberg, met Where mobile is going. Ik kies voor Wheeler, want mobile gaat helemaal nergens naartoe, als het tenminste over online recruitment en smartphones gaat. Ondanks alle enthousiasme die Lokenberg over het onderwerp mobile ook uitstraalt. Tablets en online recruitment; daar geloof ik wel in.

De tweede track wordt er mogelijk eentje om te lachen. Ik ga namelijk naar de track Referral Recruiting die door Jacco Valkenburg wordt gehouden. Ik ben benieuwd; want Valkenburg is in mijn optiek alleen maar in staat zijn eigen producten of boeken te pimpen. Eens kijken of hij voor de verandering ook inhoud zonder onbeschaamde zelfpromotie kan leveren.

Na de lunch sla ik een track over als mijn afspraak met Filip de Geijter van Actonomy door gaat. Lukt dat niet dan ga ik richting LinkedIn for Agencies van Olfertjan Niemeijer.

De derde track van de donderdag die ik ga volgen is nog niet helemaal zeker. Er zijn er weliswaar drie, maar geen van allen lijken ze erg interessant: Facing up to Facebook, Next generation job boards en Your social footprint.

De laatste track van de dag is een open debate met Kevin Wheeler, met als titel The Future of Talent Acquisition.

En na die laatste track is er natuurlijk het barhangen. En in de bruine kroeg die YER Amsterdam rijk is mag dat geen probleem heten. Hoewel, ik heb ook nog een dinerafspraak met Broadbean, als ik me niet vergis. Als er niet wat anders tussendoor komt fietsen.

Vrijdag 29 april

De vrijdag begint voor mij met een rit naar de garage, aangezien ik het rechterportier van mijn auto volledig in de prak heb gereden tegen de garagedeur. Inderdaad, het wordt ook tijd voor een bril… Daarna in gestrekte draf naar de eerste track; RPO gegeven door Marco Hol. RPO is hot en hype, dus ik ben benieuwd.

De tweede track van de dag is The ROI of engagement (of Measuring the ROI of social recruitment simply), gegeven door Patrick Boonstra. En welke beancounter wil nou niet weten wat nou eigenlijk het rendement van al die social onzin is. Eens zien of we hier wat wijzer van worden.

De derde track die ik bezoek, wordt gegeven door Keith Robinson: Old Skool versus New Kool. Dit heeft ongetwijfeld met de positie van de vacaturesite in de snel veranderende wereld van social media te maken.

De vierde track wordt die van Oscar Mager met het onderwerp Personal Branding versus Corporate Branding. Dat kan wel eens interessant worden.

En jawel, de laatste track van deze tweede en laatste dag is weer een open debate. En wederom met Kevin Wheeler. Dit keer gaat het over de The future of recruiting.

En godezijgeprezen, barhangen. Het zit er op, het weekend kan gaan beginnen. Waar weer het nodige boor-,  ophang- en uitpakwerk op mij wacht. Jippie…

Geef een antwoord

2 Comments