De grote vier: aantallen vacatures

RM_grote5_positief Vorige week was er door omstandigheden geen aflevering van de grote vier vacaturesites, maar deze week pikken we de draad gewoon weer op. Waarbij de grote vier in de tussentijd niet al teveel veranderingen lijken te hebben ondergaan; als we het tenminste hebben over de aantallen vacatures.

Waarmee feitelijk de enkele weken geleden gedane aankondiging van een bereikte top nog altijd van toepassing lijkt te zijn. De enige site die zich daar, in positieve zin, weinig van lijkt aan te trekken is Nationale Vacaturebank. Deze site groeit nog altijd gestaag door.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Ten opzichte van twee weken geleden lijkt er bijzonder weinig te zijn veranderd. Werk.nl en Nationale Vacaturebank zijn duidelijk gegroeid in vacaturevolume, terwijl Monsterboard en JobTrack in voume zijn gedaald. En daarmee is alles wel zo’n beetje gezegd.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een collectieve daling van de vier grootste vacaturesites. Waarbij vooral de terugkeer op aarde van Werk.nl opvalt. Maar dat is slechts een artefact van de aangepaste spidering techniek van Jobfeed.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Werk.nl is op een nieuw plateau aangekomen, Nationale Vacaturebank groeit nog altijd gestaag door terwijl Monsterboard een dalende lijn lijkt te hebben ingezet, evenals JobTrack. Een redelijk grote variatie dus.

Geef een antwoord