#truAmsterdam: lang intermezzo

Actonomy Logo Ik heb twee tracks laten schieten om met Filip de Geijter (CEO Actonomy) te spreken over de ‘nieuwe’ tool van Actonomy: CV Search. Jawel, ook Actonomy heeft een CV Search tool waarmee je niet alleen de eigen CV database kan doorzoeken maar ook bepaalde online CV databases. In het geval van Actonomy zijn dat LinkedIn, Xing en Viadeo.

Feitelijk is de CV search tool van Actonomy helemaal niet nieuw, maar het bedrijf heeft recent een aparte serie schermen ontwikkeld die het makkelijk maakt voor gebruikers van Actonomy om direct CV’s te zoeken. Waarbij Actonomy op de achtergrond ook een CV parser heeft waarmee kenmerken (‘concepten’) uit een CV kunnen worden getrokken op basis van hun gigantische ontologie. En die ontologie is in mijn optiek volstrekt uniek.

Eind 2008 kreeg ik een eerste presentatie van de ontologie door toenmalig Actonomy sales manager Bart van Keer tijdens de Global Recruitment Conference. En dat was al interessant. Maar op basis van wat De Geijter mij vandaag vertelde is die ontologie nog een stuk interessanter geworden. Allereerst is de ontologie compatible met bestaande standaarden. Verder is de ontologie multilingual, inclusief localisation. En ten derde is de ontologie ongekend gedetailleerd. En die combinatie van factoren maakt de ontologie buitengewoon.

Waarmee tevens een mogelijke standaard is ontwikkeld die weleens bijzonder waardevol zou kunnen zijn voor search-, match- en extractie-applicaties die binnen het (online) recruitment domein actief zijn. Op mijn vraag of Actonomy de ontologie alleen voor zichzelf wilde houden, antwoorde De Geijter ontkennend. Het lijkt me daarom verstandig dat search-, match- en extractie-applicatie leveranciers eens met Actonomy gaan praten om te zien of ze kunnen samenwerken.

Geef een reactie