#truAmsterdam: niet te bloggen

congress Het kan zijn dat ik een bepaalde kwaliteit heb verloren, maar ik heb de afgelopen twee dagen ontdekt dat de tracks van TRU Amsterdam niet in blog postings zijn te vatten. Een sessie meandert zo extreem door het format van de unconference dat er geen zinvolle samenvatting van is te maken. Je moet er gewoon bij zijn om te begrijpen wat ik bedoel.

Verder ben ik waarschijnlijk geconditioneerd in het meer klassieke conferentiemodel waarbij iemand (hopelijk) een coherent verhaal houdt. Een duidelijke verhaallijn met bevindingen en conclusies. Daar kan je een blog posting van maken. Nu is het eenvoudig te moeizaam.

De unconference zelf is overigens wel een aanrader. Een relatief kleine groep mensen maakt de interactie veel directer, makkelijker en intensiever. Wat feitelijk een Cluetrain Manifesto realisatie is: marktplaatsen. En ook een precursor van wat Kevin Wheeler stelt dat we weer teruggaan naar een cottage industry samenleving. Een suggestie die ik van harte onderschrijf. Veel meer naar menselijke maat.

De volgende keer zal ik daarom zeker weer naar een unconference gaan, maar er nauwelijks over bloggen. En nu ga ik weer lekker verder met TRU Amsterdam.

Geef een reactie

3 Comments