Eerste beroepsgroep boven vacaturevolume 2008!

Een mooi moment; de eerste grote beroepsgroep is terug op het niveau van voor de financiele crisis. Ik heb het over de beroepsgroep Inkoop en Magazijnbeheer, waarvan het volume aan vacatures sinds een week boven het niveau van 2008 is uitgestegen. Voor de overige grote beroepsgroepen is het beeld overigens aanzienlijk minder positief:

Trendlijn ontwikkeling vacaturevolume grote beroepsgroepen 2008 – 2011 (2008 = 0%) op basis van Jobfeed

Trendlijn ontwikkeling vacaturevolume grote beroepsgroepen 2008 – 2011 (2008 = 0%) op basis van Jobfeed

Sales en marketing vacatures groeien de pan uit, en dat is traditioneel een teken van een sterk toenemend vertrouwen bij werkgevers. Ook marketing en communicatie vacatures blijken ineens weer wat sterker te groeien; al ligt het vacaturevolume van deze beroepsgroep nog altijd een kleine 20% lager dan in 2008.

Financiele en administratieve functies blijken nauwelijks tekenen van herstel te vertonen. Waarbij natuurlijk vooral de administratieve functies op een gruwelijk laag vacaturevolume blijven hangen. Ronduit dramatisch… En dan zijn er nog de ICT functies die alweer enige tijd in de lift zitten maar nog altijd ruim 30% onder het volume van 2008 dobbert. Daar is nog een heel lange weg te gaan.

Geef een antwoord