Faillissementen in april 2011

grafzerk Het aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in april op 14 uitgekomen. Hiermee is volgens verwachten het aantal faillissementen sterk gedaald ten opzichte van het onverwacht hoge aantal van 27 faillissementen in maart van dit jaar. Waarmee maart dus inderdaad een eenmalige uitschieter lijkt te zijn geweest.

Met een terugkeer naar een ‘normaal’ aantal faillissementen stabiliseert ook de trendlijn (gebaseerd op het gemiddelde jaarvolume) op net boven de 15. Het is te verwachten dat het gemiddeld aantal faillissementen in de komende maanden onder de 15 faillissmenten per maand gaat duiken als het vacaturevolume ten minste enige indicatie is voor de gezondheid van de intermediaire wereld. Want met dat vacaturevolume zit het wel goed.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand; gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – april 2011

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – april 2011

De trendlijn (seizoensgecorrigeerd omdat het op een jaargemiddelde is gebaseerd) laat na een lichte stijging vorige maand nu dus een stabilisatie zien. En tenzij de komende maanden meer negatieve verrassingen ons deel worden is het meer dan waarschijnlijk dat de trendlijn weer haar neerwaartse tocht hervat. Wat natuurlijk wel zo prettig zou zijn.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord