Succesvol Werven komt er weer aan

Succesvol werven Ruim een jaar geleden werd het seminar Succesvol werven via Internet 2010 gehouden zonder (wireless) Internet toegang. Wat natuurlijk bijzonder knullig was. Dit jaar hoop ik dat er wel een Internet verbinding is, hoewel de organisator het seminar Succesvol Werven 2011 heeft genoemd. Inderdaad, het woord Internet is verdwenen. Dat is wel een bijzonder slecht voorteken…

Het programma heeft een drietal potentieel interessante sprekers (Andy Headworth, Nicole Bueters en Quintin Schevernels) en een groot aantal productpresentaties (Hireserve/WCC, Coosto, Textkernel, SocialReferral en Layar). Waarbij ik stiekem hoop dat Schevernels (COO VNU Media) de lancering van het vernieuwde Intermediair gaat aankondigen. Alle reden om te gaan dus. O ja, Succevol werven is op 19 mei!

Het programma bestaat uit twee delen; eerst een drietal bonustracks voor een select gezelschap en vervolgens het hoofdprogramma.

De bonustracks
Dit zijn feitelijk een drietal productpresentaties, elk van 20 minuten:

  • ATS leverancier Hireserve en matchin-engine leverancier WCC presenteren gezamenlijk onder de titel: Laat het systeem voor je werken: het echte Nieuwe Werven! Oftewel, hoe gebruik je de eigen CV database nou eindelijk eens fatsoenlijk. Waarbij er natuurlijk wel vanuit gegaan wordt dat die eigen CV database dan wel fatsoenlijk is ingericht, gevuld en actueel gehouden. Toch?
  • Als tweede is Coosto aan de beurt met Wat zeggen sociale media over je (werkgevers)merk? Coosto is een listerner, buzz-monitor of hoe je tegenwoordig aggregatoren van social media diarree ook maar wil noemen. En als ik me niet vergis is Coosto de reincarnatie van WiseGuys, een bedrijf dat samen met Textkernel aan de wieg stond van Jobfeed.
  • En als derde en laatste mag vervolgens Textkernel iets vertellen over CV-extractie en hun nieuwste product Search! onder de titel: Succesvol werven: Meer sollicitanten en eenvoudig de beste kandidaat vinden.

Overigens zijn drie van de vier genoemde bedrijven Nederlandse toko’s. En dat is wel iets om trots op te zijn. Want er komt verdomd veel goede technologie uit ons kleine landje. Maar dit terzijde.

Het hoofdprogramma
Vanaf 14:00 begint dan het main event; eerst met een drietal wat langere presentaties, gevolgd door een drietal mini-presentaties. Afgesloten door een borrel. Hoera!

Als eerste is Andy Headworth (Managing Director van Sirona Consulting Limited ) aan de beurt. Hij gaat het hebben over Recruitment with Facebook. Waarmee hij de zoveelste ridder is die een zwaard in de onderbuik van Hyves steekt. Ik vraag me oprecht af hoelang het duurt voordat Hyves tot de conclusie komt dat zij een kleine versie van MySpace is. Maar dit wederom terzijde.

Andy lijkt een How to sessie te gaan doen:

[…]  ingaan op zaken als het gebruik van Facebook voor employer branding, hoe je een goede Facebook pagina opzet voor recruitment, hoe je ‘engagement’ creëert en ‘moderation’ toepast binnen Facebook, de kracht van ‘social sharing’ zowel offline als online en alle andere redenen waarom Facebook voor recruiters een platform is waar ze niet meer omheen kunnen.

De volgende spreker is Nicole Bueters (Director Talent Acquisition bij Philips) die het gaat hebben over referral recruitment: Succesvol werven via het netwerk van medewerkers. Tja referral recruitment is in potentie natuurlijk nog veel beter dan social recruitment. Hoewel je de twee natuurlijk ook uitstekend kan combineren, maar dat is voer voor een van de mini-presentaties.

Als derde spreker is het de beurt aan Quintin Schevernels (COO bij VNU Media). En het lijkt erop dat hij gaat vertellen dat vacaturesites nog altijd een toekomst hebben:

VNU Media helpt jaarlijks meer dan 10.000 organisaties bij de werving van personeel. Ze is al meer dan 45 jaar actief in de recruitment markt met verschillende titels en via verschillende kanalen. Hoe ziet zij "succesvol werven" en hoe kunnen organisaties daar hun voordeel mee doen?

Nou, dat zal wel. Maar deze setting is natuurlijk ook een uitgelezen moment om de lancering van de vernieuwde Intermediair site aan te kondigen. Een lancering die oorspronkelijk was aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2011, maar waarvan Schevernels eind maart aangaf dat het niet zou lukken. Het zou me niets verbazen als Schevernels dus iets van het nieuwe Intermediair laat zien. En eigenlijk hoop ik daar natuurlijk op…

Dit zijn de drie ‘grote’ presentaties. Er volgen ook nog drie mini-presentaties:

  • Geert-Jan Waasdorp: Hoe zoekt mijn doelgroep naar een baan op internet
  • Guido Nieuwkamp: SocialReferral maakt van iedere medewerker een recruiter
  • Gordon ‘mobile’ Lokenberg: Recruitment met augmented reality van Layar

En dat is het. O ja, er is natuurlijk ook nog de bekende netwerkborrel. Wat na zoveel presentaties geen overbodige luxe is. Ik ben er natuurlijk bij, waarbij ik live verslag zal doen van alle presentaties. Als er dit keer tenminste wel Internet is…

Wil je er ook bij zijn? Dan kan je je hier aanmelden

Geef een reactie

1 Comment