De grote vier: aantallen vacatures

De grote 5, positief Terwijl het totale vacaturevolume de afgelopen week fors is gedaald, hebben de grote vacaturesites een groei laten zien. Dat is natuurlijk een uitstekend resultaat. Maar die groei lijkt vooral te danken aan Werk.nl, de site die overigens vaker down dan up is (sinds de laatste ‘vernieuwing’).

Zeer opvallend is de daling van het wekelijkse vacaturevolume bij Monsterboard. Deze site daalde de afgelopen week tot een volume dat slechts vergelijkbaar is met dat van de Kerstdip. Heeft Monsterboard tegenwoordig ook last van een Paasdip/Koninginnedagdip of is hier iets anders aan de hand?.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Werk.nl is weer eens niet te benaderen. De ‘vernieuwde’ site van UWV WERKbedrijf is een volstrekte aanfluiting. En dit is de site die niet-werkende werkzoekenden met een uitkering moeten gebruiken… Hoe is het toch mogelijk. Nationale Vacaturebank blijft onveranderd ten opzichte van vorige week, Monsterboard groeit met 700 vacatures, JobTrack met 200 vacatures.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Zowel Nationale Vacaturebank als Monsterboard laten zeer grote dalingen in hun aantallen nieuwe vacatures in de afgelopen twee weken zien. Monsterboard duikt hierbij naar een absoluut dieptepunt voor het jaar; slechts vergelijkbaar met de decemberdip. Maar ook Nationale Vacaturebank duikt naar een bijzonder laag niveau, zij het niet zo extreem als Monsterboard. Werk.nl is weer eens aardig aan het jojo-en terwijl JobTrack stabiel op een droefmakend laag niveau blijft hangen.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Nationale Vacaturebank laat voor het eerst in tijden weer eens een daling zien; Monsterboard en JobTrack dalen beiden onverdroten door. Alleen Werk.nl ontsnapt aan dit negatieve sentiment; helaas weten we nooit of de cijfers van deze site ook maar bij benadering betrouwbaar zijn.

Geef een antwoord