Resumator: ATS light voor MKB?

Logotype The Resumator Vandaag struikelde ik over een artikeltje met de naam The Resumator. Als groot fan van Arnold Swcharzenegger moet je dan wel verder lezen, wat ik ook direct heb gedaan. En wat blijkt; The Resumator maakt geen gehakt van CV’s (zoals de naam toch wel enigszins suggereert) maar is een soort light variant van een ATS. Speciaal bedoeld voor kleinere bedrijven (zonder recruitment).

Het is dus vooral een ATS voor newbies. Die het vinden en aannemen van nieuwe medewerkers erbij doen. Dus zit The Resumator in ‘thhe cloud’ maakt het gebruik van social media en roept het ook nog iets over referrals. Zodat alle juiste buzzwords in de propositie zijn opgenomen. Maar is het ook wat? Tijd voor een nader onderzoekje.

De homepage
Dit is de homepage van The Resumator:

image

Zeer Amerikaans en opvallend druk, je verdinkt in de overdaad aan visuele indrukken op deze pagina. Maar er is een fijn opvallende, rode knop met de magische tekst: Sign Up Free. Wie kan daar nou nee op zeggen?

De registratiepagina is gelukkig een stuk rustiger, op een serie logo’s van bedrijven na die blijkbaar allemaal The Resumator gebruiken. Op zich een goede manier om te laten zien dat het de moeite waard is om te registreren. Er gaat een positieve prikkel vanuit:

image

Goed, na bovenstaande registratie en ook nog een tweede registratiepagina te hebben doorlopen kom ik op het dashboard terecht:

image

Ik heb meteen de beschikking over een vacaturesite (zonder vacatures natuurlijk) en ik kan een Jobs Widget downloaden om op mijn website te plakken. Die widget verwijst natuurlijk weer naar de vacaturesite.

Verder heb ik rechts bovenin een navigatiebalk, inclusief icoontjes. Waarbij ik als eerste eens op het icoontje tasks klik:

 

image 

Leuk gedaan van The Resumator; een aantal taken waarmee ze ervoor zorgt dat de kakelverse gebruiker een aantal functies van The Resumator gaat gebruiken. Daarmee garandeer je natuurlijk een grotere lock-in. Ik ga eerst maar eens een vacature in elkaar prakken. Overigens kan je daar niet via de taak Create your first job naartoe. Da’s dan wel weer onhandig.

Ik moet natuurlijk het een en ander voor een vacature invullen, maar dit is wel erg aardig verzonnen door The Resumator:

image

De vacature kan in een bepaalde workflow worden meegenomen; ik kan een specifieke lijst van vragen aan de vacature koppelen die de sollicitatien moet invullen en ik kan een aantal specifieke vragen opnemen (al dan niet met een verplicht antwoord).

Binnen no-time heb ik een vacature klaar en gepost; ook naar vertical search engines. binnen The Resumator ziet mijn vacature er zo uit:

image

Ik kan vervolgens de vacature rondstrooien via mijn sociale media en de acties

Zo ziet de vacature er op ‘mijn’ vacaturesite uit:image

Een presentatie met de vacature aan de linkerzijde en het sollicitatieformulier aan de rechterzijde. Simpel en effectief, zij het weinig aantrekkelijk. Overigens is in het sollicitatieformulier mijn selectie aan specieke extra velden te zien.

Natuurlijk krijg ik binnen no-time de eerste sollicitatie binnen:

image

Tja, meteen een kanjer te pakken…

The Resumator biedt me verder nog de mogelijkheid om de inrichting van het ATS vergaand te ‘customizen’:

image 

Hier kan ik automatische e-mail berichten aanpassen en toevoegen, ik kan workflows aanmaken, vragenlijsten maken en nog veel meer. Deze admin sectie maakt het mogelijk om binnen afzienbare tijd een redelijk maatwerk ATSje in elkaar te knutselen. Ik kan zelfs de vacaturesites een look en feel geven die bij het bedrijf past; al heb ik geen idee hoe dat te doen.

Het voert veel te ver om alle functionaliteit van The Resumator de revue te laten passeren. Maar van wat ik heb gezien is het een fraai, compleet en eenvoudig aan te passen ATS voor licht gebruik.

Conclusie
The Resumator is een light ATS wat het leven voor part-time recruiters een stuk eenvoudiger kan maken. De vraag is alleen waarom voor The Resumator betaald moet worden terwijl SmartRecruiters gratis is. Die snap ik niet helemaal, afgezien van het feit dat de kachel natuurlijk moet branden. Maar dan is SmartRecruiters mogelijk een betere keus. Hoewel ik de interface van The Resumator wel erg toegankelijk vind.

Als ik een een- of tweepittende recruiter was zou ik overigens The Resumator ook serieus overwegen. Het kost tenslotte slechts een drol en drie knikkers. Dus waarom niet?

Geef een reactie