Weet Twitter dat ik iets bij Bol.com heb besteld?

Hoe werkt dit? Ik bestel voor het eerst in tig jaar iets bij Bol.com en vervolgens krijg ik dit in mijn Twitter client te zien:

image

Is dit toeval? Zo niet dan vind ik het bijzonder onprettig!

Geef een antwoord

3 Comments
 • Dennis
  says:

  Dit systeem doet mij denken aan wat Facebook doet met de “Like” button. Wat er gebeurt is dat sites de “Like” button plaatsen. Zodra iemand van Facebook is ingelogd en een site met een “Like” button passeert kan Facebook dit zien. Voorwaarde is wel dat je ingelogd bent. Maar zeg nu zelf: wanneer log je uit? Alleen bij een reboot waarschijnlijk. Het lijkt erop dat Twitter een soortgelijk iets heeft draaien. Dus waarschijnlijk een code op de site van Bol die herkent dat er een ingelogde Twitteraar voorbij komt. Je zou dit kunnen aankaarten bij Bol zelf.

 • Sander Klarenbeek
  says:

  @Marc,

  Dit bewijst in ieder geval dat privacy geen privacy meer kent.
  Ook al ben je en heet je Marc, je wordt zelfs door Bol.com en Twitter in de gaten gehouden.

  Ik denk inderdaad dat het iets te maken heeft met wat Wiljo heeft aangegeven iets met “cookies”.

 • Wiljo
  says:

  Wellicht maakt bol.com gebruik van een Remarketing code, waarmee ze je als het ware kunnen volgen op andere websites die je bezoekt, aan de hand van de remarketing code in je cookies kan twitter je wellicht deze suggestie geven… ik heb hem in ieder geval nog niet eerder zo gezien.