LinkedIn: Wij zijn ruim $ 3 miljard waard

Logotype LinkedIn Jawel, LinkedIn stelt ruim $ 1 miljard meer waard te zijn dan Monster. Dat moet hard aankomen op Monster HQ; en al helemaal als je bedenkt dat nog niet al te lang geleden er plannen waren voor een samensmelting van de twee bedrijven. Maar ja, dat ligt allemaal in het verleden en hier gaat het om de toekomst. De toekomst van LinkedIn wel te verstaan; die via haar IPO de grootste beursgenoteerde ‘vacaturesite’ denkt te gaan worden:

LinkedIn Corporation is offering 4,827,804 shares of its Class A common stock and the selling stockholders are offering 3,012,196 shares of Class A common stock. We will not receive any proceeds from the sale of shares by the selling stockholders. This is our initial public offering and no public market currently exists for our shares of Class A common stock. We anticipate that the initial public offering price will be between $32.00 and $35.00 per share.

LinkedIn heeft tevens haar resultaat voor Q1 van 2011 bekend gemaakt. En de omzetgroei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010 komt vooral dankzij… inderdaad de Hiring solutions:

image

Voor een meer gedetailleerde behandeling van de omzetverdeling van LinkedIn, zie deze posting. Voor iedereen die denkt dat LinkedIn geen vacaturesite wil worden, zie deze posting.

Het zal een spektakel worden als de LinkedIn IPO aanbreekt. En zolang de illusie van een functionerende economie in de VS nog altijd voortduurt, kan je er vergif op innemen dat de IPO prijs van $ 32 – $ 35 fors zal toenemen in de eerste handelsdag(en). Waarna de onvermijdelijke crash and burn te zien zal zijn wanneer de economische zeepbel in de VS eindelijk barst. Juni 2011 is een waarschijnlijke datum; het moment dat de Fed haar ADHD geldpers (tijdelijk) stopzet (het einde van het QE2 programma).

Geef een antwoord

2 Comments