Ook Adecco nog goedkoper

Ook Adecco heeft last van margedruk. Dat blijkt uit de eerste-kwartaalcijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakte. Adecco zag de omzet weliswaar stijgen (organisch met 18%), maar incasseerde dit kwartaal een soortgelijke duikeling in de brutomarge als eerder concurrenten Manpower, Randstad en USG People.

Adecco: Netto-omzet en brutomarge, Q4 2008 – Q1 2011

Adecco: Netto-omzet en brutomarge, Q4 2008 – Q1 2011

Blijkbaar is ook Adecco nu nog goedkoper dan het al was…

Ontwikkeling bruto marge grote vier uitzendbureaus, Q4 2008 versus Q1 2011

Ontwikkeling bruto marge grote vier uitzendbureaus, Q4 2008 versus Q1 2011

Prijzenslag
Overigens is wereldmarktleider Adecco van de grote vier (lees: de grote drie aangevuld met USG People) niet de goedkoopste. Dat is concurrent Manpower dat met de eigen forse prijsdaling wel een dito omzetgroei wist te boeken. Morgen zal de ultieme prijsbeuker Kelly Services zijn cijfers bekendmaken. Het is vrijwel zeker dat Kelly de marges van Manpower en Adecco met nog eens een procentpuntje verslaat.

De brutomarge van Kelly kunnen we overigens als de bodem in de markt beschouwen. Het is voor de grote vier concurrenten geen prettige ontwikkeling dat ook de marges van de vier zelfverklaarde kwaliteitsuitzenders sinds de crisis dicht tegen die bodem aan zijn gaan schurken.

Groeiende witteboordenmarkt
Topman Patrick de Maeseneire is niettemin tevreden met zijn cijfers. Ook de witteboordenmarkt groeit dubbelcijferig, zo verklaart de Belg die het bedrijf leidt:

‘We achieved yet again strong double-digit revenue growth in Q1. After 17% organic top-line growth in Q3 and Q4 of last year, revenues are up 18% organically this quarter, and this despite an increasingly higher base. While our growth continues to be mainly driven by the Industrial business, the Office business now grows at double-digit rates as well.’

Adecco wint Nederlands marktaandeel
Ook in de Nederlandse markt meldt het bedrijf goed nieuws. Hoewel het bedrijf alleen cijfers van de Benelux-regio bekendmaakt, licht De Maeseneire Nederlandse subregio in zijn commentaar uit:

‘Our businesses in Germany, Italy and the Netherlands had outstanding growth, clearly above the market.’

Adecco claimt Nederlands marktaandeel te winnen. Hoeveel maakt het bedrijf niet bekend – zeker is wel dat Adecco marktaandeel ten koste van marktleiders Randstad en USG People verwerft.

Geef een antwoord