De grote vier: aantallen vacatures

De grote vijf, positief De groei van de afgelopen week komt vrijwel volledig op het conto van Werk.nl. De slechtste vacaturesite van Nederland laat een enorme groei van het vacaturevolume zien waarvan niemand ooit zal weten of het correct danwel imaginair is. Daarvoor is de site een te groot mysterie.

Verder is bijzonder weinig van enige nieuwswaarde te melden. De commerciele vacaturesites komen nauwelijks van hun plaats; de zonnige lente inspireert blijkbaar niet tot gezonde groei. Of is iedereen in gespannen afwachting van de lancering van de nieuwe versie van Intermediair, de voorloper voor de nieuwe versie van Nationale Vacaturebank?

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Met uitzondering van Werk.nl, die vorige week weer eens plat lag, zijn er nauwelijks verschuivingen te melden bij de grote vacaturesites. Of het moet de groei van 400 vacatures bij Monsterboard zijn. Werk.nl daarentegen knalt weer eens de pan uit. Dat nieuwe design zal er wel weer voor zorgen dat het met de aantallen helemaal fout gaat. What’s new?

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Alles is in een goed humeur. Na de opvallende en collectieve dip van vorige week herstellen alle sites zich deze week met aanzienlijk hogere vacaturevolumes. Waarmee we voor alle sites weer op de oude vertrouwde volumes zitten, en dat is wel zo geruststellend.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Werk.nl heeft weer eens een pilletje ingenomen, zo lijkt het. De overige sites laten een aanzienlijk rustiger beeld zien waarbij Monsterboard een klein knikje naar boven laat zien, Nationale Vacaturebank stationair draait en JobTrack nog altijd verder afglijdt. Voor elk wat wils dus.

Geef een antwoord