LinkedIn: bubble, bubble, here we come!

Logotype LinkedInIets meer dan een week geleden vond LinkedIn zichzelf ruim $ 3 miljard waard. Bepaald geen misselijk bedrag voor een weliswaar groot sociaal netwerk maar dan wel eentje met bijzonder weinig omzet, minder dan de helft van de omzet van Monster. Maar dat heeft LinkedIn er niet van weerhouden om enkele dagen voor de beursgang (donderdag is de dag dat iedereen in LinkedIn aandelen handelen mag) er nog eens bijna $ 1 miljard bovenop te gooien: Ze is nu naar eigen zeggen $ 4 miljard waard!

Dat is dus ruim twee keer zoveel als Monster (op dit moment $ 1,94 miljard waard). Zou social media zich in een bubble bevinden? Reken er op! En zo wordt LinkedIn donderdag met afstand de duurste ‘vacaturesite’ van de wereld. Ik zal de ontwikkeling van het aandeel op de eerste handelsdag op de voet volgen. Kleine voorspelling: een forse winst op de eerste handelsdag.

Geef een antwoord

3 Comments