Online aderlating voor Randstad Nederland

image Na 6 jaar heeft Marc Feitsma eind vorige week Randstad (Nederland) verlaten. Waarmee Randstad haar Manager Internet & Social Media verliest. In mijn optiek is dit voor Randstad (Nederland) een forse aderlating, hoewel Feitsma ondertussen wel een fors en capabel team heeft opgebouwd. Maar om een tientonner als Randstad lichtvoetig en wendbaar richting online en social te laten bewegen is desondanks een gigantische klus.

En daarmee was #eHRM direct de laatste keer dat ik Feitsma als Randstad medewerker heb horen spreken. Waar hij, zeer toepasselijk, samen met Tessa Witte de zaal toesprak over het onderwerp: Hoe neem je een grote traditionele organisatie mee in de wereld van social media? Tja, die ontdekkingstocht is Feitsma enige jaren geleden voor Randstad begonnen, maar anderen zullen die tocht tot een goed einde moeten gaan brengen.

Hoewel Feitsma heeft aangegeven nog geen concrete plannen te hebben, hoop ik dat hij binnenkort ergens binnen het online recruitment domein opduikt. Dat zal dit domein zeker ten goede komen. Dus hou ik het op: tot binnenkort!

Geef een antwoord

3 Comments
 • Frank Oerlemans
  says:

  Marc, we zullen hem zeker missen. Ik lees je stuk wat laat maar toch; Feitsma heeft een energiek, ervaren en capabel online team neergezet, dus gooi niet direct alle hoop overboord. De bedenker van de “social media spark” (ondergetekende) zit er nog en gaat vol gas door op dit onderwerp.

  • Marc Drees
   says:

   De hoop geef ik zeker niet op hoewel een zeer, zeer lange adem wel nodig lijkt om Randstad zichtbaar te zien bewegen binnen het domein van online recruitment/social media.
    
   Daarmee wens ik ook iedereen die aan die kar binnen Randstad trekt alle wijsheid, geduld en uithoudingsvermogen. Het gaat uiteindelijk lukken, maar een jaartal is waarschijnlijk moeilijk te noemen…

 • Fleur
  says:

  Opmerkelijk artikel Marc, is het vanwege zijn voornaam of is er een andere opportunistische reden om dit met ons te delen? Ik was ook bij eHRM en zo wereldschokkend was z’n verhaal niet…