De grote vier: aantallen vacatures

De grote vier, negatief Waar verleden week de groei vrijwel volledig op het conto van Werk.nl kwam is nu de daling vrijwel geheel door de slechtste vacaturesite van Nederland gerealiseerd. Zo blijft deze broddelsite lekker bezig… De echte vacaturesites kwamen deze week daarentegen nauwelijks van hun plaats.

Morgen is overigens de lancering van de drakendoder; LinkedIn. Deze would-be vacaturesite heeft naar eigen mening een marktwaarde van ruim $ 4 miljard, twee keer zoveel als Monster. En met zo’n marktwaarde komt het vermogen om massief te ontwikkelen of op te kopen. Ik ben benieuwd welke impact deze ontwikkeling gaat hebben op onze grootste vacaturesites.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Werk.nl zakt een kleine 2.000 vacatures in na een forse winst verleden week. En dat is de enige grote beweging die kan worden gemeld; fictief of werkelijk. Nationale Vacaturebank en JobTrack komen nauwelijks van hun plaats terwijl Monsterboard een kleine daling (-300 vacatures) laat noteren. Nauwelijks de moeite van het vermelden waard.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Wat een tegendraads beeld! Het vacaturevolume van JobTrack stijgt terwijl het bij de andere drie vacaturesites daalt. Dat is een situatie die we niet vaak tegen zijn gekomen de laatste tijd. Maar deze keer is het zover, en daar moet JobTrack maar eens goed van genieten.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Werk.nl schiet lekker door terwijl de andere drie vacaturesites zich een stuk rustiger gedragen. Hier is stabiliteit troef terwijl Werk.nl als een jojo op en neer gaat. Er is oprecht geen staat te maken op de vacaturesite die de transparantie in de Nederlandse arbeidsmarkt zou moeten bevorderen. Ach ja…

Geef een reactie