#succesvolwerven: WCC en Hireserve

Logotype en payoff Succesvol En we zijn begonnen! Na de introductie door Ben Tiggelaar is het nu de beurt aan WCC (Peter Went) en Hireserve (Leon Buijsman) die ‘het systeem voor je laten werken’. WCC is het best bewaarde geheim in recruitmentland; Hireserve is de ATS die door Deloitte wordt gebruikt. Nog meer introductie nodig? Dan hoor je niet in online recruitment.

Een duopresentatie dus, van twee zeer lange mannen. Waarbij Buijsman begint met een kort expose over het werk van de hedendaagse recruiter. Een soort schaap met dertig poten, als ik het goed heb begrepen. Ik zit helemaal achterin de zaal dus veel van zijn slides kan ik niet lezen.

Het wordt wat onduidelijk wat er nou precies door Hireserve en WCC wordt aangeboden. Omdat er ontzettend veel initiatieven voorbij komen (MrSearch, SocialReferral, LinkedIn, vacaturesites, etc.) maar ik nog steeds niet weet wat de twee bedrijven nou precies in hun samenhang gaan aanbieden. En nog veel belangrijker, wat kan ik daar nou als recruiter mee.

Het wordt nog vager als ik ineens community building voorbij hoor komen, en carriereplanning. Hold your horses, voor de korte periode van 20 minuten is de scope van de presentatie veel te groot. Waardoor ik nu nog steeds niet weet wat de twee bedrijven bieden en wat ik ermee kan.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Niet alleen Hireserve maar ook WCC biedt prachtige oplossingen. Maar dan moet je wel even goed uitleggen wat die zijn, maar nog veel belangrijker, wat de doelgroep in de zaal daar nou aan heeft. Anders blijf je nog langer het best bewaarde geheim. En dat is absoluut zonde voor de doelgroep/

 • Corné Wielemaker
  says:

  Ik weet uit praktijkervaring dat Hireserve gigantisch mooie oplossingen biedt zoals hierboven deels beschreven. Daarom vond ik het jammer om te concluderen dat ook ik met mijn voorkennis geen touw kan vastknopen aan het verhaal. Maar goed, voor de beste presentatie weet ik dat je Leon altijd kan bellen. Ik zeg: “Laat je verrassen.”

 • Martijn
  says:

  Herkenbaar, dat krijg je als je 2 techneuten bij elkaar zet:-) Eén op één moet je al een aardig tandje bijzetten om aan te haken.

  Echter ben ik onder de indruk van de techniek en de mogelijkheden. Buiten de parsing, wat handig is in het proces, is vooral de matchingtechniek bruikbaar voor de recruiter. Wat het voor ons interssant zou kunnen maken is dat de techniek ook meet waar de “Gap” zit wat bruikbaar is in de doorstroom voor medewerkers. Wat mis ik nu in mijn profiel voor een volgende stap?; interessante input voor learning. Weer een kans om recruitment strategisch te positioneren..

  Martijn