NimbleCat: volstrekt ridicuul

Logo NimbleCat Hoewel SocialCV regelmatig werd genoemd tijdens de TRU conference in Amsterdam was Kevin Wheeler daar druk bezig met name-dropping van NimbleCat. Het zou een uitstekende zoekmachine zijn voor het vinden van professionals. En dat zegt NimbleCat ook van zichzelf:

NimbleCat, Inc. has created a unique people search engine to identify and qualify individuals whose professional experience has been posted on the web. Search results are ranked by applying a relevance score to social profiles and resumes. This enables employers and other business people to locate individuals with greater speed and accuracy than general-purpose search engines or the search tools that social networks provide.

Goed, NimbleCat lijkt dus een people aggregator te zijn, net als SocialCV. Maar NimbleCat stelt dat ze de geaggregeerde profielen ook nog eens van een ranking voorziet? Hmm… dat moet ik zien!

Homepage
Dit is de homepage van NimbleCat:

NimbleCat | Homepage

Geen fratsen, dit is een zoekmachine en geen grafisch aantrekkelijke site. Daar hou ik wel van. Ik kan blijkbaar zelf een aantal zoektermen ingeven of gebruik maken van de knoppen boven het zoekveld. Nou, laat ik maar eens op zo’n knop klikken:

NimbleCat | Zoekcategorie Profession

Ik kan alleen een rubriek van het laagste niveau kiezen, verder is het niet mogeljk meerdere rubrieken tegelijkertijd te selecteren. Jammer… De blauwe knoppen kan ik gebruiken zonder een account bij NimbleCat aan te maken, de witte knoppen verlangen een registratie. Wederom jammer.

Maar laat ik eens gaan zoeken met NimbleCat. Daarvoor kies ik de categorie Human Resources en de subcategorie Recruiting. Dat moet toch bekende namen opleveren?

NimbleCat | Zoekresultaat, 1

Whoehaha! NimbleCat levert mij precies 1 zoekresultaat. Met daaronder de volstrekt overbodige tekst dat ik me moet registreren als ik meer dan 3 zoekresultaten wil zien. Dit is lachwekkend. Dat ene resultaat heeft overigens een kattepootje, een getal (190) en een sterretje voor de naam van de betreffende professional staan. Dat is blijkbaar de relevantiescore van NimbleCat. Maar wat dat betekent blijft ook volledig duister. Evenals de drie sterretjes achter de naam. Vaag, zeer vaag…

Verder kan ik niet meer van de persoon zien; want het zoekresultaat bevat geen hyperlink hoewel de afwijkende kleur van de naam dit wel suggereert. Maar laat ik nou niet meteen afhaken. Dan maar eens proberen of er gedurende deze week al nieuwe profielen door NimbleCat zijn aangemaakt:

NimbleCat | Zoekresultaat, 2

Ridicuul. en het wordt nog krankzinniger als ik bij het bovenste zoekresultaat de betreffende persoon op Twitter ga opzoeken via de Follow: Twitter link :

NimbleCat | Zoekresultaat Twitter

Na dit resultaat heb ik het wel direct opgegeven. NimbleCat kan maar beter op kousevoetjes de Deathpool insluipen. Als ze daar al niet in is beland; want zowel het Twitter account als de blog van NimbleCat hebben sinds 11 maart van dit jaar geen teken van leven meer gegeven. En ik begin te twijfelen aan het onderscheidend vermogen van Kevin Wheeler…

Geef een antwoord

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Ik heb het net ook even geprobeerd, omdat ik eigenlijk niet wilde geloven dat Justin Bieber hier naar boven kwam. Burt kon ik niet vinden en als ik in plaats van de inschrijvingen van afgelopen maand, de inschrijvingen van afgelopen jaar opzocht, kreeg ik een nieuwe persoon in plaats van de eerder vermelde personen. In plaats van ze allemaal.
    Verder moet je op een zoekcriterium klikken. En daarna nog een keer op search.
    Maar iemand heeft hier geld in geïnvesteerd?