Vacatures per regio: stijging in alle regio’s

Vacatures per regio, stijging Verleden week was er nog een kleine daling te noteren; vooral veroorzaakt door het onverwachte inzakken van West-Nederland. Maar gelukkig weet deze regio zich in de achterliggende week te herstellen, waardoor we weer een plusje kunnen noteren. Dat plusje is overigens bij alle regio’s te zien.

En naast die plusjes is er natuurlijk ook nog het verschil met voorgaande jaren. Wat onverkort indrukwekkend blijft. Wat een verschil is het toch met de overeenkomstige periodes van 2009 en 2010. Alsof we op een andere planeet verkeren.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 18 – 20 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 18 – 20 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,2%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: 0,0%

West- en Oost-Nederland herstellen zich van de daling van vorige week, Zuid- en Noord-Nederland groeien gestaag door hoewel het Noorden minder dan 0,5% groei noteert. En hoewel de regio’s nog altijd onder de top van een maand geleden zitten zijn ze tegelijkertijd ver, ver uitgestegen boven de resultaten van 2010 en 2009. Een soort laagbouw versus hoogbouw.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

 Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

De piek van voor Pasen is nog altijd niet bereikt, maar de regio’s zijn weer op de goede weg. En West-Nederland heeft net op tijd de weg omhoog ingeslagen, anders was ze deze week ingehaald door het zuiden.

Geef een antwoord