De grote vier: aantallen vacatures

 

De grote vijf, positief Jawel, er is weer groei te melden. Alle vacaturesites laten een heel lichte groei zien; met uitzondering van Monsterboard. Deze site noteert een groei van ruim 1.000 vacatures en zorgt daarmee voor een donkergroen resultaat ten opzichte van vorige week. Voor de verandering laat Werk.nl zich eens van haar rustige kant zien.

Ondertussen hebben we de krankzinnige IPO van LinkedIn achter de rug, en de waanzin is in ieder geval terug in de technische markt. De bubble heeft geen enkele invloed op de waardering van Monster, die opeens een bijzonder goedkope toko lijkt in vergelijking met LinkedIn. Maar de financiele waardering van LinkedIn kan slechts omlaag. Ver omlaag…

 

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Eigenlijk komen de vacaturesites nauwelijks van hun plaats, met uitzondering van Monsteboard. Deze site laat een groei van meer dan 1.000 vacatures zien. En dat is zonder meer indrukwekkend te noemen.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

En ook hier laat Monsterboard zien zich niet door het succes van LinkedIn uit het veld te laten slaan. De site groeit trots tegen de stroom in. Waar alle collega’s een daling van het vacaturevolume moeten aantekenen. De vechtlust is dus nog niet uit de ‘oude krijger

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

In een stagnerend veld is Monsterboard dus ook de enige die een versnelling van de groei laat zien. Werk.nl laat een duidelijke vertraging van de groei zien terwijl Nationale Vacaturebank en Jobtrack flatlinen. We gaan zo langzamerhand ook richting zomervakantie, dus de vraag is of de twee laatstgenoemde sites nog enig herstel kunnen tonen voor de zomer. Het lijkt er niet op.

 

Geef een antwoord

3 Comments
 • Freek
  says:

  En waarom zie ik Vacaturekrant.nl al heel lang niet meer… Ik heb eerlijk gezegd opnieuw weer goed plaatsbare kandidaten via hun.

  • Marc Drees
   says:

   En omdat je goed plaatsbare kandidaten hebt moet Vacaturekrant weer terug? Een bijzonder redenatie.
    
   Maar Vacaturekrant lijkt zachtjes op de weg terug; hoewel ze nog altijd een bijzonder mager vacaturevolume hebben en daarmee nog altijd niet thuishoren in het selectie gezelschap van grote vacaturesites. Wat ook de reden was waarom ze in de eerste plaats uit dit gezelschap zijn verwijderd.

 • Frank
  says:

  Wel vreemd dat Jobtrack bij grote 4 wordt genoemd en in jou vacature top 10 op plek 7..?
  Zijn dit 2 aparte metingen??

  Frank