Vacaturesite top 10: en we gaan weer (fors) omhoog

Vacaturemonitor, positief De dalingen van de afgelopen weken zijn doorbroken met een meer dan gezonde stijging. Waardoor de dalende trend, althans tijdelijk, is gestopt en omgebogen in een stijgende. Verder is het volume aan vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken nog altijd bijzonder hoog (195.000) en maar liefst 56,3% hoger in vergelijking met dezelfde periode van 2010.

En het aantal unieke vacatureplaatsingen wil daar blijkbaar niet voor onderdoen. Want in vergelijking met dezelfde periode in het vorige jaar is het volume aan unieke plaatsingen maar liefst 51% hoger. Alsof je een emmer leeggooit…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 19 – 21)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 19 – 21)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -1,0%
  • Nationale Vacaturebank: -0,1%
  • Monsterboard: +0,6%
  • Banenmatch: -01%
  • DOVAjobs: -0,1%
  • Jobselectie: +0,2%
  • JobTrack: -0,1%
  • Gus.nl: 0,0%
  • Megajobs: -0,1%
  • Careerbuilder: +0,1%  

Jawel, Werk.nl kukelt weer volledig in elkaar met een daling van maar liefst 1%; evenveel als vorige week. De meest opvallende serieuze verandering is echter Monsterboard, die een forse groei laat zien. Alle andere sites noteren relatief kleine minnetjes of plusjes.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken 

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Daar gaat Werk.nl weer eens. Als een baksteen omlaag na enkele weken eerder als een raket omhoog te zijn geschoten. Maar wie neemt Werk.nl eigenlijk nog serieus? Monsterboad schiet fors omhoog en dat is natuurlijk wel serieus nieuws. Met name omdat tegelijkertijd Nationale Vacaturebank een kleine daling laat zien. Waardoor de twee grootste commerciele vacaturesites elkaar weer eens dicht lijken te gaan naderen.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord