Eurostat: werkloosheid april onveranderd op 9,9%

Logotype Eurostat Volgens Eurostat is de werkloosheid over april in de Eurozone wederom blijven staan op 9,9%. Na correcties is dit dus de vierde achtereenvolgende maand dat de werkloosheid 9,9% bedraagt. Een comfortabele 0,1% verwijderd van het voor marketing doeleinden aanzienllijk minder aantrekkelijke 10% cijfer…

Helaas kunnen er zoals te doen gebruikelijk grote twijfels worden geplaatst bij  de‘betrouwbaarheid’ van het Eurostat cijfer. Dit keer wordt die twijfel vooral veroorzaakt door Portugal, die zomaar het werkloosheidscijfer met maar liefst 1,5% heeft opgehoogd. Hahaha! Dat verzin je niet. Een treurig bewijs van Europees onvermogen. Hoewel we dat natuurlijk dagelijks voorgeschoteld krijgen met de continuing soap rondom Griekenland en de andere failliete Eurolanden.

In onderstaande grafiek zijn de werkloosheidscijfers van Duitsland en Nederland (twee relatief gezonde landen), Belgie en Frankrijk (twee kandidaten voor een bailout) en de PIIGS landen (deze zijn reeds opgegeven) weergegeven; met uitzondering van Griekenland. De werkloosheidscijfers van Griekenland lopen namelijk maanden achter en vrijwel alle cijfers uit dit land zijn volstrekt onbetrouwbaar:

Eurostat: Werkloosheid geselecteerde Eurolanden (januari 2009 – april 2011)

Eurostat: Werkloosheid geselecteerde Eurolanden (januari 2009 – april 2011)

En met het resultaat van de maand april heeft Spanje nu een vol jaar een werkloosheid van 20% en hoger. En als je denkt dat dat een hoog cijfers is; wat te denken van de jeugdwerkloosheid? Die staat nu op 44,4% in Spanje! Holy shit, dat is bijna de helft van de jongeren onder 25 die tot de beroepsbevolking behoren. En dan zeggen dat het land er economisch op eigen kracht bovenop kan komen terwijl ingrijpende bezuiningen worden doorgevoerd? Welk gezond denkend mens trapt daar in hemelsnaam toch in? Inderdaad, dat sluit alle politici van deelname uit….

Ook ‘leuk’ om te zien, de plotselinge en scherpe stijging van de werkloosheid in Portugal. Wat natuurlijk uitsluitend een administratieve stijging is, met dank aan het incompetente statistische bureau uit Portugal. Voor zowel Ierland als Portugal is het eerder waarschijnlijk dat de werkloosheid verder zal stijgen, gezien de monetaire ellende in die landen waardoor ongezonde bezuinigingen worden geeist door de slavendrijvers van ECB en IMF. Dat gaat een bloedbad worden in deze landen. Lang leve de Euro!

De overige landen laten een bijzonder trage daling van de werkloosheid zien. Waarbij het werkloosheidspercentage van Italie als volstrekt ongeloofwaardig overkomt. Maar mogelijk is de arbeidsparticipatie in dit land zo laag dat het alsnog mogelijk is. Alleen met een pathologische leugenaar als Berlusconi aan het roer zijn alle cijfers die uit dit land komen per definitie suspect. Italie is en blijft onderdeel van de PIIGS en is daarmee een 100% kandidaat voor een bailout. En daar past een werloosheidscijfer van iets boven de 8% absoluut niet bij. Het wachten is op de zoveelste “moster na de maaltijd” onthulling.

Geef een antwoord