Vacatures per regio: groei, groei en nog eens groei

 Vacatures per regio, positief En wederom zijn er vier regio’s die over de afgelopen drie weken een meer dan gezonde groei laten zien. Met als gevolg een nadering van de Paaspiek en binnenkort misschien wel een nog hoger resultaat. Het lijkt er in ieder geval aan te komen en dat geeft al voldoende voorpret.

Tegelijkertijd is het verschil met voorgaande jaren werklijk gigantisch geworden. In 2009 en 2010 was er in deze periode slechts sprake van stilstand of krimp, een situatie die pas diep in de tweede helft van 2010 begon te veranderen. Maar in 2011 is het jubel en hosanna, met als gevolg een enorme afstand in vergelijking tot voorgaande jaren. Heel, heel fraai!

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 19 – 21 (2009 – 2011) 

Vacatures per regio: week 19 – 21 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,1%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Tja, hier valt niet veel te zeggen maar wel veel te vieren. Want met een gezonde groei in alle regio’s is het beeld in vergelijking met voorgaande jaren, waar stagnatie en krimp het modewoord waren, natuurlijk prachtig. Je krijg er bijna hoogtevrees van.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Nog altijd is de Paaspiek nog niet overtroffen, maar als de regio’s zo doorgaan zou dat voor de zomer nog wel eens kunnen lukken. En in dat geval zou de eerste helf van 2011 natuurlijk een ongekende groei te zien hebben gegeven. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen en enig geduld oefenen. Want er kan nog veel gebeuren in een paar weken

Geef een antwoord

1 Comment