Zapoint: mag het na drie keer nu echt voorbij zijn?

Logo JobsterIn augustus 2008 beschreef ik mijn ervaringen mijn personal brander Zapoint. Een volstrekt zinloze site die als centrale thema haar Lifechart 2.0  had; een soort visualisatie van mijn CV. Wat overigens voor geen meter werkte. Een half jaar later kwam Zapoint met een vernieuwde versie van de Lifechart, waar overigens de 2.0 van was verdwenen, maar nu kon ik mijn CV wel visualiseren, wat overigens een spontane depressie tot gevolg had.

Zapoint leek onderweg met een enkeltje Deathpool, maar tot mijn stomme verbazing nam de site in april 2010 Jobster over. Jawel, dat volstrekt gefaalde vehikel van Jason Goldberg die tientallen miljoenen dollars aan funding er doorheen had gejaagd. En nu, een jaar later ‘herrijst’ Jobster, met: Lifechart. Inderdaad, de derde poging van Zapoint om die belachelijk visualisatie te laten werken. Is het dit keer scheepsrecht?

Dit was de eerste poging, in 2008, waarbij onderstaande Lifechart slechts een voorbeeld is aangezien het onmogelijk was om met een beperkte inspanning die Lifechart te realiseren:

Lifechart, versie 1

Als iemand snapt wat hier staat, heb je waarschijnlijk een IQ van boven de 200. Voor gewone stervelingen is dit echter een bizar lijnenspel waar je bijzonder weinig uit kan afleiden

Zapoint begreep dat blijkbaar ook zelf en kwam met een tweede poging in februari 2009. De extensie 2.0 hadden ze daarbij gelukkig laten vallen:

Lifechart, versie 2 

Ik weet niet of dit nu een verbetering is; ik zie nog steeds niet in wat ik hier aan heb of mee zou moeten doen. En het werd bijzonder stil vanuit Zapoint…

Maar die stilte was bedriegelijk, want uiteindelijk is er dan een derde poging om Lifechart nieuw leven in te blazen. Via Jobster, zoals in onderstaande mail werd aangekondigd:

E-mail van Zapoint/Jobster

Jobster is back… Hoe verzinnen ze het. Jobster is op zijn best een zombie, maar er zit nauwelijks nog leven in die site. De tientallen miljoenen die in dit volstrekt mislukte initiatief zijn gepompt hebben helemaal niets opgeleverd. Maar Zapoint denkt Jobster te kunnen revitaliseren met haar stompzinnige LifeChart, in de derde incarnatie.

Maar dit is wat ik onder ogen krijg als ik vervolgens die LifeChart ga bekijken:Lifechart, versie 3

Yep, dat is het. Wederom die volstrekt zinloze, maar iet anders vormgegeven grafiek die mij iets zou moeten vertellen over mijn carriere? Hoe is het toch mogelijk. Waarom willen sommige lijken niet gewoon in graf blijven liggen? Nu zit ik weer met die lijkengeur van Jobster en Zapoint in de neus. Kan iemand definitief de stekker uit dit opgewarmde lijk trekken?

In een jaar tijd is het aantal bezoekers van Jobster meer dan gehalveerd. Soms is het echt beter om gewoon maar te stoppen:

Compete: Unieke bezoekers Jobster afgelopen 12 maanden

Compete: Unieke bezoekers Jobster afgelopen 12 maanden

Geef een antwoord