Faillissementen in mei 2011

grafzerk Het aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in mei op 12 uitgekomen. Een kleine daling (-2) ten opzichte van april en in lijn met de aanzienlijk gezondere situatie van de (online) recruitment markt als we naar het gigantische vacaturevolume kijken.

Met deze daling is de trendlijn (op basis van een 12-maands gemiddelde) weer onder de 15 faillissementen per maand gedoken. En gezien de ontwikkeling van het vacaturevolume sinds januari 2011 is het dan ook redelijk te verwachten dat we in de komende maanden een verdere daling van die trendlijn gaan zien.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand; gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – mei 2011

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – mei 2011

De trendlijn (seizoensgecorrigeerd omdat het op een 12-maands gemiddelde is gebaseerd) laat na de stabilisatie van vorige maand nu dus een lichte daling zien. Een daling die, als het online vacaturevolume enige indicatie is, zich de komende maanden naar alle waarschijnlijkheid zal doorzetten.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord