Nationale Werkonderzoek 2011. Nee toch?

Het Nationale Werkonderzoek 2010Wie kan zich Het Nationale Werkonderzoek 2010 nog herinneren? Inderdaad, dat dacht ik al. Dit terecht vergeten initiatief van JobTrack en Intelligence Group dat medio 2010 met de volgende, megalomane, doelstelling van start ging:

[…] objectief en ongekleurd de mening van werkend Nederland te laten horen. Want alleen zo kunnen goede beslissingen genomen worden over de toekomst van Nederland.

En hoe werd werkend Nederland bereikt? Jawel, via een fraai vormgegeven online polletje op JobTrack. Serieus! Goed om te weten dat de bezoekers van JobTrack dus als representatief voor werkend Nederland worden beschouwd. O ja, de ‘pittige’ resultaten van dat onderzoek zijn ook nog gepubliceerd.

Maar ondanks de volstrekte zinloosheid en overbodigheid is er nu Het Nationale Werkonderzoek 2011. Jawel…

Ik had eerlijk gezegd verwacht nooit meer iets van dit flutonderzoek te horen, maar heb daarbij de koppigheid van JobTrack en Intelligence Group duidelijk onderschat. En wat zegt Het Nationale Werkonderzoek 2011 over zichzelf?:

Het Nationale Werkonderzoek is gemaakt voor Nederlanders, door Nederlanders. Jaarlijks wordt heel Nederland gevraagd zijn of haar mening te geven over werk en werkgerelateerde onderwerken.

Heel Nederland? Natuurlijk… Waarbij ik het idee krijg dat een bezoeker van JobTrack (volgens onderstaande pagina direct als JobTracker bestempeld) gelijk wordt gesteld aan de gemiddelde Nederlander:

image 

Tja, en dat betekent dat we in oktober van dit jaar de (eerste, pittige) resultaten van dit onderzoek tegemoet kunnen zien. Als resultaten uit het verleden tenminste enige indicatie zijn voor de toekomst. Jammer…

Geef een antwoord

3 Comments