Eindhovuh de gekstuh………

Boeren, boeren, boeren….. Wie wel eens een wedstrijd van PSV heeft gezien, kent deze kreet vast, standaard toegezongen aan de miljonairs voetbal zonen van Philips. ’s Avonds na de wedstrijd even Eindhovuh zelf in. Cafe de Stunt, Berlage, Effenaar, Danssalon.. Het boeren, boeren, boeren maakt dan vanzelf plaats voor het  “Eindhovuh de gekste”.  Brallende brabo’s, met zachte g, die een traantje wegpinken zodra de barman het Brabant van Guus Meeuwis opzet. Ff snikken. Patat met frikandel en mayo. Eindhovuh tenslotte de gekste. Hier geen flauwekul. Lichtstad, werkstad, Philips. Niets bijzonders toch dat Eindhovuh… Of …. misschien heel stiekum toch wel…..

Boeren, boeren, boeren….. Wie wel eens een wedstrijd van PSV heef gezien, kent deze kreet vast, standaard toegezongen aan de miljonairsvoetbal zonen van Philips.

EINDHOVEN DE SLIMSTE REGIO TER WERELD!

Wablief, WTF, U zegt? Jazeker, Eindhoven de slimste regio ter wereld.

“The Intelligent Community Forum (ICF) named the Eindhoven Region of the Netherlands as the world’s Intelligent Community of the Year 2011 during its annual awards ceremony at Steiner Film Studios in Brooklyn, New York (USA).”  Het hele artikel kunt u hier lezen.

Mede dankzij de Intelligence Group weten we dat het al jarenlang flink aan de hand is bij Brainport, een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Vorig jaar hierover nog een mooie presentatie van bijgewoond. Toen was al wel duidelijk met welk een visie, strategie, motivatie en ambitie dit netwerk aan de slag is gegaan. Goed hoor! Het wondermiddel hier zijn natuurlijk ook de kenniswerkers. En hier investeert deze regio enorm in, met nu deze internationale waardering op top niveau.

Wat nu Sillicon Valley, Tokyo, New York of London? In Eindhoven moet je wezen. Dat is de slimste regio! Gefeliciteerd. … al kan ik die 48.1 miljoen voor PSV hier niet helemaal in plaatsen…….

Geef een antwoord