Vacaturesite top 10: kaboem!

Vacaturemonitor, negatief Na de zeer forse stijging van twee weken geleden is in de vorige week een nog veel grotere daling opgetreden. Een vakantieweek, zullen we maar denken. Hoewel dit zeker geen algemene vakantie was. Het volume aan vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken zakt daarmee van 195.000 (verleden week) naar 184.000 (deze week). Nog altijd hoog, maar het verschil met dezelfde periode in 2010 is ineens een stuk minder indrukwekkend geworden. Nog ‘maar’ 35,1% hoger, waar dat vorige week maar liefst 56,3% was.

Ook het aantal unieke vacatureplaatsingen maakt een vergelijkbare klap door en zakt van een verschil van 51% hoger in de vorige week naar ‘slechts’ 31% hoger deze week. Nog altijd een bijzonder groot verschil in het voordeel van 2011 natuurlijk. Maar wel even een zeer forse dip. Die hopelijk beperkt blijft tot de afgelopen week…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 20 – 22)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 20 – 22)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: –0,6%
  • Nationale Vacaturebank: -0,1%
  • Monsterboard: 0,0%
  • Banenmatch: +0,1%
  • DOVAjobs: -0,1%
  • Jobselectie: -0,4%
  • JobTrack: 0,0%
  • Megajobs: -0,2%
  • Gus.nl: -0,4%
  • Careerbuilder: 0,0%  

Ook nu zakt Werk.nl weer verder in, hoewel het niet meer zo fors is als verleden week. De meeste overige sites laten kleine plusjes of minnetjes zien hoewel zowel Jobselectie als Gus.nl wat verder inkrimpen.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Werk.nl zakt weer vrolijk door, evenals Nationale Vacaturebank. Hoewel laatstgenoemde site natuurlijk in een veel rustiger tempo zakt dan ADHD site Werk.nl. Monsterboard maakt na de explosieve groei van vorige week even pas op de plaats.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord