Ron Icke wordt commissaris Ormit

 

image Managementopleider Ormit heeft Ron Icke tot commissaris benoemd. Voormalig USG-bestuurder Icke is sinds deze maand lid van de raad van commissarissen van de door IT-dienstverlener Ordina afgestoten traineeshipverzorger.

Ormit, dat november vorig jaar werd losgekoppeld van het kwakkelende Ordina, werd toen voor EUR 11,7 miljoen eigendom van de investeringsmaatschappijen Berk Partners (van de industrieel Ben Pon) en Van Lanschot Participaties (van de gelijknamige bank). Icke zal als commissaris het belang van Van Lanschot Participaties behartigen, zo meldt het persbericht.

En dat is opmerkelijk. De voormalig USG-topman krijgt hiermee een tweede toezichthoudende positie namens een tweede investeringsmaatschappij.

Zo is Icke bij detacheerder DPA naast president-commissaris ook lid van de investeringscommissie van geldschieter Project Holland Fonds. Icke is bovendien commissaris van Kas Bank. Dat Icke het met zijn nog altijd overzichtelijke bijbaantjesboomdiagram steeds moeilijker heeft om zijn verschillende petten uit elkaar te houden, bleek al tijdens de laatste aandeelhoudersvergaderingen van DPA]. Wij kijken met belangstelling uit naar de volgende toezichthoudende functies die Icke aan zal gaan.

Waarom Kasteel?

Ook opmerkelijk is de benoeming van Ronald Kasteel tot commissaris van Ormit. Kasteel is al twaalf jaar CEO van Ordina. Het was Kasteel die in die rol jarenlang het buitenbeentje Ormit binnen Ordina aanhield. En afgelopen najaar was het diezelfde Kasteel die Ormit alsnog in de etalage zette. Ordina heeft afgelopen november alle aandelen van de stiefdochter overgedragen en heeft dus geen enkel financieel belang meer te verdedigen bij het bedrijf. Waarom de koper dan juist Kasteel tot commissaris hebben benoemd, is onbekend. Kasteel treedt dit najaar als CEO van Ordina af.

Geef een antwoord