Ode aan Klaas….

Doornboswerving heeft net haar 10 jaar jubileum gevierd. Doornboswerving. Wie kent dit nu niet? Nou, bijna niemand denk ik. En dan toch een 10 jarig jubileum? Voor eigenaar Klaas Doornbos geen slingers aan de wand. Klaas Doornbos, het Recruitment vak geleerd bij START Uitzendbureau. Hierna als Operational Manager aan de slag gegaan bij een groot Agro concern en hier ook verantwoordelijk geweest voor Recruitment. Continue moeite met het aantrekken van personeel ondanks grote jongens als Topstart, YER & Randstad in de regio. Dat moest beter kunnen. In Emmeloord en omstreken waren namelijk meer Agro bedrijven met deze problematiek. Klaas ging voor zichzelf werken en sindsdien is hij actief in het landbouw segment. Nu al weer 10 jaar. En met succes.

Klaas Doornbos is geen man voor RIDE. Jaarlijks vaar ik bootje met zijn vrouw en 4 zoons. Tijdens het ankeren (zwemmen!) past zijn vrouw op de kinderen en hebben wij 2 uur om het “hoe gaat het met jou, hoe gaat het mij te bespreken”. Immer kom ik dan met hetzelfde verhaal. Kies je voor Branding, kies je voor A.I., kies je voor locatie met alle kosten van dien of kies je voor lokaal. Kies je voor bekendheid of juist niet. Kies je voor Recruiters, of juist voor kleinere bedrijven met DGA en/of HRM. Hoeveel investeer je in Recruitment activiteiten als RIDE, virals & leuke boekjes, en hoe vertaalt zich dit naar rendement, vacatures en plaatsingen? Klaas doet hier niet aan mee. Wie zijn LinkedIn profiel leest ziet groepen als veehouderij, potato Europe en Agrivaknet. Voor hem geen rol in ’t wereldje. De managers en kandidaten zitten juist elders. Klaas Doornbos begrijpt dit als geen ander.
 
In 10 jaar tijd heeft Klaas Doornbos, mede door lidmaatschappen van Rotary en diverse bestuursfuncties een ultieme uitgangspositie verworven in allerlei netwerken die nauwelijks iets te maken hebben met LinkedIn, Facebook, Hyves & Twitter. Ook is hij actief op de school van de kinderen, hij traint de voetbal elftallen van zijn zoons en als hij zijn hoofd eens lekker los wil maken dan zit hij bij zijn vader op de trekker. Aardappels rooien.
 
Uit dit hele netwerk krijgt hij maandelijks 5 vacatures die hij met vlag en wimpel invult. Zijn uitstekende netwerk in Agro zorgt altijd voor de goede kandidaten. Door zijn onberispelijke gedrag en zijn werken in de schijnwerpers van managers en kandidaat is hij altijd en overal een graag geziene gast. In stilte en professionaliteit brengt hij vraag en aanbod bij elkaar en zorgt hij altijd voor correcte en juiste plaatsingen. En dat al 10 jaar lang. De ware essentie van Recruitment in perfectie uitgevoerd. En dat loont. Al jarenlang. De recessie is aan Klaas Doornbos voorbijgaan. En was het wat minder dan op zeker reserves genoeg voor het (aard) appeltje van de dorst. 4 dagen in de week werken dan ook. Een prima work & life balance. Niemand maakt Klaas gek.

Klaas is heel veel wat ik niet ben. En andersom idem dito. Er zijn meerdere Recruitment wegen die naar Rome leiden. Dat maakt ons vak zo mooi! Hierbinnen is dus ook heel ruimte voor de Klaas Doornbossen van deze wereld. Daarom een ode aan hem en al zijn zielsverwanten. Een uitstervend ras? Bureau Recruiters als Klaas overbodig? Welnee! Voor vakmanschap, zeker in relatie met specialisatie, is juist nu meer ruimte dan ooit! Dat er nog heel veel mooie jaren mogen volgen……

Geef een antwoord

1 Comment