Vacatures per regio: en weer omhoog…

Vacatures per regio, positief Was de zon verleden week achter de wolken verdwenen, vandaag schijnt de koperen ploert weer volop. Waardoor goed en slechte resultaten zich de afgelopen tijd met een wekelijkse frequentie lijken af te wisselen; omhoog en weer omlaag en weer omhoog en weer omlaag. Je zou er misselijk van kunnen wor

Ondanks al dat op-en-neer gedoe blijven de resultaten nog altijd met afstand beter ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2010. Dus ook wat dat betreft is er nog altijd geen vuiltje aan de lucht. Ik ben alleen benieuwd of Pinksteren voor de komende week weer een daling laat zien.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 21 – 23 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 21 – 23 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,0%
  • West-Nederland: +0,1%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,2%

Alleen Zuid-Nederland lijkt deze keer niet (zichtbaar) mee te doen met het herstel; de andere drie regio’s laten hun veerkracht zien door maar weer omhoog te gaan. Zou volgende week weer een omgekeerde situatie laten zien? Het is de laatste tijd wel behoorlijk verwarrend te noemen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Alle regio’s laten dus een groei zien, ook Zuid-Nederland. Soms is een afronding bijzonder vertekenend, zoals uit de bar chart blijkt. Hoe dan ook, alle regio’s blijken dus een gezonde bounce te maken na afgelopen week, waarbij er nog een kleine kans lijkt te bestaan om de piek voor Pasen alsnog te evenaren voordat de zomer definitief aanbreekt. Dat worden in de komende paar weken dus nog spannende tijden.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord