Het FD is roze en verdwijnt (nog verder) achter paywall

Logotype FD Jawel, het Financieele Dagblad heeft zichzelf achter een paywall geplaatst. Volgens Jacques Kuyf (algemeen directeur FD Mediagroep) is dat omdat de consument [moet] beseffen dat nieuws van waarde een prijs heeft. Jawel, de krant die in haar online omgeving het herprocessen van persberichten tot kunstvorm heeft verheven, vindt dit soort nieuws dus blijkbaar van waarde…

Nu is daadwerkelijk journalistieke content vanzelfsprekend van waarde, maar die zat bij het FD sowieso al sinds tijden achter een paywall. Ik vraag me dus af waar Kuyf dan nog naar op zoek is. Een paar Euro uit nietsvermoedende passanten persen die in ruil hiervoor gratis persberichten kunnen zien met een roze FD achtergrond? Inclusief gigantische advertenties die qua vierkante millimeters de hoeveelheid tekst meestal overtreffen?

Geef een reactie