Bestuurdersuittocht bij DPA?

Logotype DPA Afgelopen week maakte DPA bekend dat algemeen directeur Martin Delwel zal gaan vertrekken. Delwel neemt per 1 september afscheid van de detacheerder, zo meldt het persbericht van afgelopen woensdag:

Na zijn vertrek zullen Eric Winter (CEO) en Olav Berten verder vormgeven aan de herstructureringsplannen en de beoogde groei van de onderneming.

En directeur Max Boodie dan? DPA telde toch vier directieleden? Mag Boodie niet deelnemen aan de uitvoering van de reorganisatie? Wij vroegen het de directeur die in het laatste DPA-persbericht als CEO wordt betiteld, Eric Winter.

Winter benadrukt dat op dit moment nog ‘geen duidelijkheid is over de positie van Boodie.’ Mogelijk zal Boodie onder de vlag van DPA ‘een nieuwe niche opstarten.’ Mochten DPA en Boodie ‘daar niet uitkomen, dan zal hij zijn positie heroverwegen.’ Volgens Winter heeft DPA dat op de laatste aandeelhoudersvergadering (ava) van 27 april gemeld. De notulen van die ava zijn echter nog niet gepubliceerd en een persbericht hierover is ook niet eerder verschenen. Winter: ‘Wij hebben overleg met hem. Mocht er duidelijkheid komen, dan brengen wij een persbericht uit.’ Boodie zelf verwijst voor vragen door naar Winter.

Van twee naar vier
Dat Delwel vertrekt, komt niet als een verrassing – de voormalig Randstad-man volgde vorig jaar CEO Roland van der Hoek op en moest direct een ontslagronde uitvoeren. Terwijl die 38 ontslagen nog niet de deur uit waren, paradeerde voormalig USG-topman Ron Icke de raad van commissarissen van DPA binnen. En wel als een soort gedelegeerd commissaris – eentje die er niet voor terugdeinsde om te laten weten dat hij het voor het zeggen heeft bij DPA.

Met grootaandeelhouder Project Holland Fonds timmerde Icke een reverse-takeover in elkaar van de Nederlandse Interim Groep. Die deal werd afgelopen maart beklonken. Met die erg dure acquisitie bleek achteraf het lot van Delwel bezegeld – NIG-eigenaars Eric Winter en Olav Berten traden toe tot de toen al tweekoppige directie van Delwel en Max Boodie.

Van vier naar drie
Zeker was dat het sterk gekrompen DPA geen vier leiders nodig heeft. Van het kwartet was Delwel de enige zonder noemenswaardig aandelenbelang in DPA. Delwel zal zijn strepen hebben geteld en het resultaat is zijn afgelopen woensdag aangekondigde vertrek. Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet, zo liet hij RecruitmentMatters desgevraagd weten.

En naar twee?
Wat het resultaat is van de gesprekken tussen Boodie en DPA, wachten wij af.

Geef een antwoord

4 Comments